Utile

Depresia la menopauza

Menopauza provoaca numeroase schimbari hormonale ce pot avea consecinte atat fizice, cat si mentale. In aceasta perioada, femeile sunt mai vulnerabile, intervin tulburarile de dispozitie, dar si depresia.

Riscul este mai mare la femeile aflate la ultimele cicluri menstruale, adica la cele aflate la premenopauza. Acest lucru este cauzat de fluctuatiile hormonale. La menopauza, nivelul estrogenului este scazut, insa stabilizat.

Atentie la premenopauza

La premenopauza, nivelul acestuia fluctueaza, ceea ce determina aparitia tulburarilor de dispozitie. In cazul femeilor care au avut depresie in antecedente, riscul este si mai crescut. In mod normal, menopauza este diagnosticata dupa lipsa ciclurilor menstruale cel putin 12 luni consecutive. Acest lucru face dificil de diagnosticat depresia asociata cu premenopauza, mai ales ca cea din urma este dificil de identificat.

Tulburari de somn si evenimente stresante

De asemenea, fluctuatiile hormonale pot cauza si tulburari de somn din cauza altor simptome ale menopauzei, precum bufeurile (senzatia brusca de caldura). Lipsa de somn poate avea consecinte asupra sanatatii mentale si poate duce chiar la aparitia depresiei.
In plus, in acceasta perioada femeile trec prin diverse evenimente stresante, precum mutarea copiilor de acasa, grija fata de parintii seniori, schimbarea carierei, emotiile conflictuale legate de modificarile varstei sau ale aspectului fizic ori cele din relatia de cuplu (pe plan sexual sau afectiv). 

Tratament specific

Tratamentul depresiei in aceasta perioada trebuie individualizat. Optiunile terapeutice pentru depresie includ:
    •    medicamentele antidepresive
    •    terapia cognitiv-comportamentala efectuata cu un psiholog
    •    tratament individualizat pentru anumite simptome (de exemplu, bufeuri si transpiratii nocturne)
    •    medicamente sau terapii care duc la imbunatatirea calitatii somnului
Vestea buna este ca solutia acestor probleme se afla in #farmacianaturii, iar Plantamed a lansat pe piata romaneasca un concept unic: “Natural de bine de la pubertate la menopauza”, prin care aduce in centrul atentiei patologia feminina si remediile fitoterapeutice studiate si dovedite clinic in toata lumea care vin in sprijinul acestora.

Puterea plantelor in sprijinul femeilor

Remifemin tablete este singurul medicament pentru menopauza aprobat de Agentia Europeana a medicamentului, pentru uz pe termen lung (6 luni-1an). In Germania, unde medicina integrativa se practica sub forma de terapie standard, Remifemin este pe piata din 1956 si este unul dintre cele mai studiate remedii fitoterapeutice recomandate pentru tratamentul tulburarilor neurovegetative si emotionale induse de instalarea menopauzei.
Remifemin tablete se recomanda tuturor femeilor in premenopaza si menopauza, este 100% fara hormoni, cu aceleasi efecte benefice, dar fara efectele secundare ale acestora.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro