Utile

Menopauza-tratamentul fara hormoni

 

Pentru tratamentul fara hormoni a neplacerilor cauzate de menopauza, Iarba lui Cristofor este o plantă utilizată de multă vreme de femei. Nu numai în perioada fertilă a vieţii lor, ci și după aceea, ca tonic la menopauza.

Prietena femeilor

Cimicifuga racemosa este cunoscuta si sub denumirea de actaea racemosa, sau iarba lui Cristofor. Planta creste in mod natural in padurile din Estul SUA, in anumite parti ale Canadei, Indiana si Missouri. Timp de sute de ani locuitorii nativi de pe continentul american au folosit aceasta planta ca forma de tratament pentru muscaturile de sarpe, si anumite afectiuni specifice femeilor. Incepand cu 1880, medicii specialisti au folosit cimicifuga racemosa ca parte a tratamentului pentru febra si artrita. Dar si pentru probleme aparute in perioada de menstruatie, precum crampe abdominale sau dezechilibru hormonal manifestat in aceasta perioada.

Cunoscuta la noi sub denumirea de “cohoshul negru”, creste in paduri sau la marginea lor si poate atinge inaltimea de un metru. Datorita aspectului sau general, dar mai ales datorita florilor, iarba lui Cristofor este cultivata si ca planta decorativa. Pentru preparate medicinale se recolteaza rizomii, cand planta nu e in perioada de vegetatie – primavara sau toamna.

Dozaj

Dozajul plantei cimicifuga racemosa variaza in functie de conditia medicala tratata. Factorii ce pot influenta dozajul acestei plante includ greutatea corporala, sau forma in care aceasta este administrata (capsule, extract sau ceai). In cazul in care suferiti de o afectiune in care proprietatile curative ale acestei plante s-ar dovedi benefice, este recomandat sa consultati un medic. Si, mai ales, sa folositi doar preparatele farmaceutice bazate pe extractul de cimifuga racemosa. Mai mult decat atat, trebuie precautie si in alegerea acestora din urma. Piata este inundata de produse etichetate “naturiste” dar fara cerificari medicale si fara studii clinice in spate.

De zeci de ani, Remifemin reprezinta medicamentul din plante cel mai apreciat pentru tratamentul fara hormoni al neplacerilor tipice ale menopauzei.

REMIFEMIN contine un extract special de cimicifuga, si se recomada pentru pacientele cu simptome usoare si medii. Atat simptome fizice dar si psihice, pentru ca actioneaza eficient si sigur, regland dezechilibrul hormonal care apare la menopauza.

Atentie! Este o planta toxica!