Utile

Herpesul oral şi stresul

Herpesul oral, cunoscut și sub denumirea de „herpes simplex tip 1” sau simplu „herpesul bucal”, este o infecție virală cauzată de virusul herpes simplex tip 1 (HSV-1). Acesta este un virus extrem de contagios care provoacă apariția de vezicule dureroase sau ulcerații în zona buzelor, gurii sau a feței.

Herpesul oral se transmite de obicei prin contactul direct cu o persoană infectată, fie prin sărut, împărtășirea obiectelor personale sau prin contactul cu leziunile active ale pielii sau mucoasei. După ce o persoană este infectată cu HSV-1, virusul rămâne latent în organism și poate fi reactivat ulterior, cauzând recurențe ale herpesului bucal.

Simptome şi tratament

Simptomele herpesului oral pot include senzația de mâncărime, arsură sau furnicături în zona buzelor sau gurii, apariția de vezicule mici pline cu lichid, durere și înroșire a pielii, și formarea de ulcerații sau cojițe. De obicei, leziunile herpetice bucale se vindecă de la sine în decurs de aproximativ 1-2 săptămâni, dar unele persoane pot avea recurențe mai frecvente sau mai severe.

Tratamentul herpesului oral poate include medicamente antivirale prescrise de medicul de familie sau dermatolog, care pot ajuta la reducerea severității simptomelor și la scurtarea duratei episoadelor de infecție.

Cum acţionează stresul

Una dintre cauzele mai putin incriminate, dar tot mai mult dovedite drept cauză a apariţiei herpesului este …STRESUL

„Stresul, fie că este vorba de stres fizic asupra organismului, fie de stres emoțional, poate avea un impact major asupra sistemului imunitar și poate face ca cineva să fie mai predispus la herpes oral”, explică dr. Marisha Garshick, MD, dermatolog certificat de consiliu la MDCS Dermatologie.

„Atunci când sistemul imunitar este compromis, virusul poate deveni activ și poate provoca erupţii”, adaugă dr. Connie Yang, MD, FAAD, dermatolog estetician la PFRANKMD.

De aceea, în tratamentul herpesului oral se recomandă un DUO IMBATABIL

Tabletele masticabile de EsberitoxN cu complexul imuniactiv unic din echinacea, batisia şi tuia pentru stimularea imunităţii

şi AntiHerpes roll-on cu glicirizină şi quercetină, ce acționează direct asupra mecanismelor de multiplicare virală, împiedicând multiplicarea virusului herpetic.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici farmaciile3f.ro (Produsul #Rinogermina se găsește exclusiv în farmacii, neputand fi livrat prin curier din cauza condițiilor de păstrare)