Utile

Ce este FLURONA şi cum îi facem faţă

În ultimele săptămâni numărul cazurilor de gripă au explodat, dar au fost prezente și îmbolnăvirile cu Covid-19. Iar u Unele persoane s-au îmbolnăvit de ambele boli, iar infecția simultană poartă numele de Flurona.

Medicii avertizează asupra simptomelor, care sunt extrem de serioase și debutează brusc, iar durerile de cap, musculare și articulare sunt dintre cele mai frecvente.

Simptomatologie zgomotoasă

„Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

Părinții trebuie să observe starea de sănătate a copiilor și să urmărească trei semne care indică apariția gripei la cei mici. La urgențe trebuie să vină copiii care au trei lucruri (simptome) importante: deshidratare, adică ies mai multe lichide decât intră ei, desaturare – adică sunt vineți la buze, la limbă, la față – și cei care se simt extrem de rău, deci dureri mari de cap, de mușchi, de oase.

La Urgențe, li se face un test, care aduce în cinci minute un rezultat, în cazul în care este necesar tratamentul antiviral.

“Hidratarea cred că e absolut esențială și suficientă pentru trei sferturi din copiii cu viroze obișnuite. La mare pericol sunt doar sugarii, care nu știu să-și sufle nasul și nu știu să expectoreze.”spune dr pediatru Mihai Craiu.

Care sunt semnele unei infecții respiratorii?

Simptomele variază de la un copil la altul. În infecțiile de căi respiratorii superioare, inițial copilului i se înfundă nasul. Apoi încep să curgă secreții apoase, care uneori se transformă în secreții purulente. Poate să apară tusea și febra. Copii mai mari pot acuza dureri în gât sau dureri de cap.  Copilul respiră pe gură, sforăie în timpul somnului. Uneori prezintă un “ hârâit” (când este încărcat de secreții ) și poate acuza dureri de urechi. Sugarii pot fi agitați și pot plânge mai mult decât de obicei. Simptomele pot persista o săptămâna, uneori chiar mai mult.

Afecțiuni ale cailor respiratorii superioare sunt amigdalita, laringita, rinita alergică, faringita și sinuzita.

Fitoterapia, tratamentul de prima intenție

Pentru toate aceste afecțiuni, există remedii naturale, fitoterapeutice, testate clinic și aprobate, pe care medicii germani le folosesc ca tratament de prima intenție în toate aceste cazuri.

Esberitox cu o combinație unică de plante standardizată și testată clinic ce acționează asupra sistemului imunitar. Tablete masticabile cu extract de 3 plante medicianale, cu gust bun uşor de administrat chiar şi la copii mici.

Rădăcina de lemn dulce și coajă de stejar din Sprayul Antiviral pentru a bloca pătrunderea virusurilor încă de la poartă de intrare în organism.

Alături de GripStop cu lactoferină şi lemn dulce, picături și pentru bebeluși și lăuze, pentru decongestionarea căilor respiratorii fără dependență.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro