Utile

Tusea şi răguşeala poti fi cauzate şi de refluxul gastroesofagian!

Refluxul  gastroesofagian este o afecțiune în care acidul gastric se întoarce din stomac în esofag, iar acest reflux poate cauza simptome precum arsuri la stomac, durere în piept, dificultăți de înghițire dar și tuse şi răguşeală.

Ce este tusea din GERD?

Tusea provocată de refluxul gastroesofagian (GERD) este o tuse persistentă care apare ca urmare a iritării gâtului și a căilor respiratorii de către acidul gastric sau alte substanțe care se întorc din stomac în esofag și în gât.

Tusea în GERD este o reacție la iritarea mucoasei gâtului de către acidul gastric și poate fi uscată sau productivă (cu expectorație). De obicei, tusea apare mai ales noaptea sau dimineața devreme, când poziția corpului favorizează refluxul de acid gastric.

Ce este răguşeala din GERD?

Când acidul gastric se întoarce în esofag, poate irita mucoasa esofagiană, dar și cea din gât și din laringe. Această iritație poate cauza inflamarea și umflarea corzilor vocale, ceea ce poate duce şi la răgușeală. De asemenea, refluxul poate cauza și o senzație de arsură sau mâncărime în gât.

Dacă răgușeala este un simptom predominant, medicul poate recomanda, de asemenea, exerciții vocale sau alte tehnici pentru a reduce tensiunea asupra corzilor vocale și a îmbunătăți modul în care acestea funcționează.

Controlează efectele refluxului gastroesofagian cu un produs unic pe piața  românească

Gastrotuss light se administrează copiilor peste 12 ani, la gravide, persoanelor cu obezitate și celor care țin dietă, persoanelor cu diabet zaharat, și celor care au restricție de sodiu, celor cu HTA sau litiaza renală.

Dispozitiv medical cu acțiune mecanică indicat pentru tratamentul refluxului reduce simptomele legate de aceasta, de exemplu: regurgitare, tuse, pirozis, esofagită, disfonie, flogoză rinofaringiană și în orice caz de boală fiind cauzată în principal sau secundar de refluxul gastroesofagian. Este destinat utilizării pe cale orală.

Este un produs sigur care poate fi administrat timp îndelungat: 3 luni sau după nevoile pacientului, la 2 luni reduce cu 90% simptomele. Are în plus și Simeticona, D-panthenol și zinc: elimina gazele și asigura vindecarea mucoasei esofagiene

PepsinO spray este SINGURUL SPRAY pentru răgușeală, tuse, corp străin din refluxul laringofaringian, care contracarează simptomele refluxului și lubrifiază mucoasa faringiană.

Util în cazul simptomelor de reflux faringian, cum ar fi: globus hipofaringian (senzație de corp străin în gât), tuse, nevoia de a drege vocea, uscăciune sau iritație faringiană

  • Asociat cu Gastrotuss light sirop combate tusea asociată refluxului gastroesofagian

Tratamentul tusei și răgușelii din refluxul gastroesofagian (GERD) implică, în general, abordarea cauzei subiacente, adică tratamentul refluxului gastroesofagian.

Recomandări generale pentru tratarea GERD și a simptomelor asociate

  • Evitarea alimentelor și băuturilor care pot agrava simptomele, cum ar fi alimentele grase, prăjite sau picante, cafeaua, alcoolul și băuturile carbogazoase.
  • Menținerea unei greutăți sănătoase și a unei diete echilibrate.
  • Reducerea stresului și a tensiunii musculare prin terapii precum yoga, meditație sau masaj.
  • Ridicarea capului la culcare pentru a reduce refluxul nocturn.
  • Administrarea de medicamente prescrise de medic, cum ar fi inhibitorii de pompa de protoni (IPP) sau blocantele receptorilor H2, care reduc producția de acid gastric și protejează mucoasa esofagiană.

În cazul tusei și răgușelii persistente, medicul poate recomanda, de asemenea, administrarea de medicamente pentru a calma simptomele, cum ar fi antitusivele sau corticosteroizii, dar acestea trebuie utilizate doar la recomandarea medicului.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click pe farmaciile3f.ro.