Utile

Cum faceți deosebirea între afte și herpes

Mulți fac desoeri confuzie între afte și herpes, însă cele două sunt cât se poate de diferite. În primul rând, aspectul diferă. Aftele sunt niște bubițe inflamate, de multe ori deschise la culoare. În timp ce herpesul arată că o rana infectată, cu coajă.

Definitoriu pentru diferențierea dintre cele două, afte și herpes este, însă, locul unde apar. Dacă aftele apar în interiorul cavității bucale, pe gingii, limba și obraz, herpesul iese la exterior. Bubițele de herpes apar pe buze sau chiar pe vârful nasului, de unde se pot răspândi, ajungând în final la ochi.

 Afte sau herpes           

Afta este o afecțiune a mucoasei orale, frecvent întâlnită.
Afta bucală sau, în termeni medicali, stomatită aftoasă este o leziune ulceroasă localizată de cele mai multe ori la nivel bucal, este bine delimitată, albicioasă și dureroasă. Afta bucală este diferită de herpes, iar cauzele ei sunt  necunoscute spre deosebire de herpes a cărui cauza este una virală. Afta, spre deosebire de herpes, nu este contagioasă.

Combinația naturală de rădăcina de lemn dulce și scoarță de stejar este recunoscută de specialiști pentru proprietățile de calmare a durerii și a senzației de arsură provocate de herpangine și de afte. Standardizată în Sprayul Antiviral reface mucoasa bucală sensibilă, iritată, rănită sau afecțiunile inflamatorii ale mucoasei faringiene și ale gingiilor și ajută la regenerarea acestora.

Herpesul

Herpesul este contagios și este provocat de un virus –Herpes simplex. Leziunea are aspectul perlat – multe “bubițe” una lângă alta. Aceste vezicule dureroase, spre deosebire de afte, sunt localizate în exterior, de cele mai multe ori pe buze, spre nas și uneori se pot răspândi până la ochi.
De asemenea, herpesul poate declanșa simptome precum febră și dureri musculare.
Leziunile și simptomele herpesului oral dispar complet, de obicei, în două-trei săptămâni, fără a rămâne vreo cicatrice. Cu toate acestea, manifestările pot reapare în situații stresante.

Cum se transmite herpesul

Herpesul poate fi transmis prin atingerea salivei infectate, prin contactul cu mucoasele infectate sau piele. Deoarece virsul este foarte contagios, majoritatea oamenilor sunt contaminați cu cel puțin un subtip de herpes încă înainte de vârsta maturității.

În anumite cazuri, virusul nu provoacă nici leziuni și nici simptome, motiv pentru care persoana în cauza nu este conștientă de existența lui. Această se numește infecție asimptomatică.
Infecția asimptomatică este întâlnită de două ori mai des decât infecția cu simptome.

Antiherpes Roll-On conține un extract alcoolic special, din scoarță de stejar și rădăcina de lemn dulce. Combinația dintre aceste produse naturale are efect de împiedicare a acțiunii virusurilor herpetice, de calmare și regenerare a tegumentelor și mucoaselor. Actionează direct asupra mecanismelor de multiplicare virală, împiedicând multiplicarea virusului herpetic. Calmează usturimea, durerea și mâncărimea provocate de apariția herpesului, împiedicând avansarea leziunilor.

Despre bubițe în gurițe la copii, puteți citi și aici 

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro