Atentie la alergia sezoniera

Alergia este reactia sistemului imunitar la elemente obisnuite, banale din mediul inconjurator, la care nu ar trebui sa reactioneze. Substantele ce declanseaza o reactie alergica se numesc alergeni. Ele sunt reprezentate in mod frecvent de polenuri, mucegaiuri, acarieni, par de animale, anumite alimente.

Alergia poate aparea la orice varsta, dar e mai frecventa in copilarie si in adolescenta. Exista si alergii cu caracter sezonier. Acestea apar mai ales primavara si fiind generate de polen, praf, mucegai, puful plopilor, intepaturi de insecte, unele plante.

Alergia de primavara

Alergiile de primavara intra in categoria alergiilor sezoniere, fiind declansate de prezenta polenului in aer si modificarile climatice. Printre cele mai frecvente alergii de primavara sunt rinita alergica, rozaceea (alergia cauzate de iedera) si astmul.
Formele rinitei alergice care persista pe intreaga perioada a anului sunt denumite rinite alergice pereniale. Tratamentul pentru alergiile sezoniere vizeaza in primul rand ameliorarea simptomelor.

Raceala sau alergie

Stranutati, va curge nasul, va lacrimeaza ochii? Nu va grabiti sa va tratatai de raceala, s-ar putea sa fie o alergie de primavara.

Daca aveti simptome ca cele descrise anterior, mergeti mai intai la un medic ORL, apoi la oftalmolog. Daca niciunul dintre ei nu gaseste o cauza organica pentru suferinta dvs, diagnosticul va fi pus de medicul alergolog, dupa un consult amanuntit si teste specifice.

Ce fel de tratament

Tratamentul consta in administrarea unor medicamente din categoria antihistaminicelor, asociate de obicei cu antiinflamatoare si decongestive.

Tratamentul naturist are in principal rolul de stimulare a imunitatii organismului si de ameliorare a simptomelor alergiei. Acesta se face doar in completarea celui medicamentos, cu atat mai mult cu cat unele plante pot, si ele, sa contina alergeni.

De aceea pentru stimularea imunitara recomandam complexul natural imunactiv din indigo salbatic, Echinacea si Thuja care in Esberitox®N Tablete activeaza capacitatea de aparare a organismului pe trei cai diferite.

Iar pentru rinoreea din rinita alergica, pentru a evita folosirea vasoconstrictoarelor folositi GripStop, picaturi care reepitelizeaza si hidrateaza mucoasa nazala si au si un efect antiinflamator.

Rinopanteina, sub forma de spray sau unguent este un remediu de neinlocuit in rinita alergica si medicamentoasa, pentru proprietatile sale de a reface integritatea structurala si funcționala a mucoasei nazale afectate de folosirea picaturilor vasoconstrictoare.

Toate cele trei produse sunt recomandate si copiilor foarte mici si gravidelor si lauzelor, pentru folosire indelungata.