Alergia sezonieră afectează una din patru persoane
Ochi iritați, congestie nazala, strănut, gât inflamat. Una din patru persoane suferă de alergie, dar, de cele mai multe ori, pacienții nu consultă medicul. Aceste simptome sunt neplăcute, iar persoanele care se confrunta cu alergiile sezoniere suferă de pe urma acestei probleme. Astfel alergia reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni din zona industrializată.
Simptomele de alergie respiratorie pot varia în intensitate, severitate și se pot manifesta sezonier sau zilnic în funcție de prezența alergenului cauzator.
Alergia respiratorie
Fiecare plantă are o perioadă de polenizare specifică, în funcție de poziția geografică. Cantitatea de polen din aer este mai mare dimineața, mai ales în zilele calde, fară precipitații și scade în zilele reci și ploioase. De asemenea, în zonele rurale alergiile se agravează, deși, paradoxal, studiile arată că, în rândul copiilor născuți și crescuți la ferme, procentul de alergii respiratorii este mult mai mic.
În timpul sezoanelor de polen (polen de graminee – primăvară-vară timpurie, polen de Ambrozia – vară-toamnă), pacienţii alergici suferă de aceste simptome supărătoare, și, deşi de multe ori simptomele de alergie respiratorie sunt confundate cu răceli şi poate că unele manifestări sunt comune cu cele ale COVID-19, există şi diferenţe: strănutul este mai degrabă o caracteristică a alergiilor decât a bolii COVID-19, febră şi pierderea mirosului sunt semnale clare că cel mai probabil nu este vorba de alergie.
Sub tratamentul simptomatic recomandat de medicul specialist, simptomele rinitei alergice pot să fie ţinute sub control
Alergia sezonieră
Alergia este reacția de apărare a organismului atunci când în contact cu acesta intra anumite substanțe pe care nu le tolerează, numite alergeni. Acestea sunt, în mod normal, inofensive, însă sistemul imunitar al anumitor persoane nu le recunoaște ca atare și astfel corpul declanșează mecanisme ajutătoare care să elimine substanța considerată periculoasă. Alergiile pot fi de primăvară sau de vară, iar principala cauză, pe lângă componenta genetică, este polenul florilor, mai rar praful, mucegaiul sau înțepăturile de insecte. Care sunt cele mai frecvente manifestări ale alergiilor
Cel mai adesea, alergiile se manifestă sub formă de rinita alergică, dermatită atopică sau astm alergic.
Rinita alergică
Este un tip comun de alergie și se manifestă, cel mai adesea, la nivelul membranelor mucoase ale tractului respirator, ale nasului și ale ochilor. Rinita alergică presupune inflamarea mucoasei nazale și, din cauză că printre simptomele sale se numără nasul înfundat, strănutul și scurgerile nazale, este adesea confundată cu răceala.
Dermatita atopică
Dermatita atopică este cronică și tinde să fie recurentă. Aceasta nu se poate vindeca, dar simptomele ei, care recidivează, pot fi ameliorate și prevenite prin tratament. Se manifestă la nivel cutanat, sub formă de mâncărimi, pete, piele uscată și sensibilă.
Astmul alergic
Astmul alergic presupune umflarea mucoasei bronșice, producerea unei cantități mai mari de mucus și blocarea căilor respiratorii. Simptomele specifice sunt tusea, respirația cu dificultate, senzația de sufocare.
Tratament rinita alergică
Tratamentul antialergic trebuie să fie prescris de către medicul alergolog și acesta poate consta în administrarea antihistaminicelor sau într-un tratament pe termen lung de desensibilizare la alergenul care provoacă neplăceri. Concomitent cu tratamentul clasic, se poate apela și la tratament natural. Astfel, ceaiul de urzica și vitamina C au efect antihistaminic, ceaiul de mușețel calmează inflamația ochilor, iar menta are efect decongestionant asupra căilor respiratorii.
Pentru întărirea sistemului imunitar și ameliorarea simptomelor alergice, puteți face o cură cu Esberitox®N Tablete în care acționează trei plante medicinale dovedite ca eficiente și active pe sistemul imunitar; Baptisia, Echinacea, Thuja. acestea acționează asupra sistemului imunitar pe trei căi diferite.
Pentru rinită alergică, 3F Plantamed recomandă Narivent: reduce edemul, congestia nazală și inflamația.
Recomandarea noastră pentru hidratarea mucoaselor în cazul rinitei alergice și medicamentoase este Rinopanteină (spray sau unguent).
Toate produsele 3 F PLANTAMED le găsiţi în farmacii sau, la pret de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro