Utile

Insomnia – boala secolului

 

Insomnia, sau tulburarile de somn, sunt unul dintre principalele simptome ale asteniei de primavara. Dar astenia nu este singura cauza a lipsei somnului. Un studiu realizat de Centrul European de preventie si control al bolilor a aratat ca incidenta tulburarilor de somn a crescut dramatic in ultimii ani si insomnia este pe cale sa devina una dintre marile probleme ale secolului.

De ce? Pentru ca somnul este un ingredient vital, absolut necesar pentru functionarea optima a corpului si a mintii. Atunci cand somnul este inadecvat si calitatea sa este compromisa, organismul nu poate actiona la capacitate maxima si multe dintre sistemele sale sunt afectate in mod negativ.
Vestea buna este ca solutia acestor probleme se afla in farmacia naturii.

Valeriana sau gusa-porumbelului

De peste 4.000 de ani, valeriana a fost mult utilizata in medicina populara, atat in Asia, cat si în Europa, ajungand ca efectele terapeutice sa fie general recunoscute. Inca din timpul romanilor se considera ca valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii in tratarea tulburarilor nervoase si cardiace şi a bolilor fizice asociate cu acestea.

Cunoscuta si drept gușa-porumbelului sau odolean, valeriana este un remediu naturist extrem de eficient in tratarea diverselor tipuri de tulburari emotionale, dar si in calmarea unei serii intregi de dureri si afectiuni.

Roinita si conuri de hamei

Frunzele de roinita au efect usor sedativ si de ameliorare a starii de spirit, de aceea pot fi folosite pentru a trata problemele de somn, anxietatea, depresiile si traumele emotionale. Grecii numeau roinita inca de acum 2000 de ani „elixir de viata lunga”, datorita actiunii ei benefice asupra oboselii intelectuale, a insomniei, a nevrozelor, sau pentru calmarea tahicardiilor. Roinita are efecte excelente contra insomniei şi a migrenelor. Este un leac natural verificat impotriva asteniei de primavara si impotriva asteniei in general. Preparatele din roinita au efecte remarcabile in reglarea activitatii sistemului nervos.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro