Menopauza femeiMenopauza varstnici

Remifemin

Un sprijin natural la menopauza

Tulburările induse de menopauză sunt combătute cu ajutorul extractului de Cimicifuga racemosa, plantă a cărei acțiune nu are efecte estrogenice.

Reduce disconfortul fizic asociat menopauzei

Nu are efecte estrogenice și implicit nu crește riscul de apariție a cancerului de sân sau genital

De primă intenție în:
• Tulburări neurovegetative și psihice induse de menopauza (bufeuri, transpirație excesivă, tulburări de somn, etc.)
• Prevenția osteoporozei

Mecanism de acțiune
Remifemin este un fito-SERM care se leagă selectiv de receptorii estrogenici de la nivelul sistemului osos, circulator și nervos central fără să modifice densitatea țesutului mamar și grosimea endometrului.

Mai multe detalii, pe remifemin.ro

Se administrează: 1 tableta de 2 ori/zi, dimineața și seara, 6-12 luni

Remifemin este singurul produs care îndeplinește criteriile Agenției Europene a Medicamentului pentru administrarea pe termen lung.  Efectele apar după câteva săptămâni de administrare, atingându-se un maxim de efect după 12 săptămâni de administrare. După 6 luni de administrare, întrebați medicul dacă doriți să continuați tratamentul.

Consultați medicul înainte de administrare:
• dacă suferiți de afecțiuni ale ficatului;
• dacă vă administrați estrogeni;
• dacă ați urmat sau urmați un tratament pentru cancer de sân sau alte tumori estrogen-dependente

O tabletă de Remifemin conține 2.5 mg extract uscat de rizomi de Cimicifuga racemosa. Cimicifuga racemosa se leagă selectiv de receptorii estrogenici și reduce intensitatea tulburărilor fizice și psihice din menopauza.

 

Vă rugăm să citiţi cu atenţie următoarele instrucţiuni pentru că ele conţin informaţii importante despre folosirea acestui produs. Dacă aveţi întrebări, vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul.

• Acest produs este un supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască unregim alimentar variat şi echilibrat şi un mod de viaţă sănătos.
• A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
• A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.

Ingrediente/tabletă: cellactoză (lactoză monohidrat şi pudră de celuloză) şi amidon din cartofi (agenţi de încărcare), 2,5 mg extract uscat 6 – 11:1 (agent de extracţie: propan-2-ol 40% v/v) din rizomi de Cimicifuga racemosa, stearat de magneziu (antiaglomerant).

Remifemin® nu conţine alcool. Remifemin® nu conţine gluten. Remifemin® este un produs din plante folosit pentru ameliorarea neplăcerilor neurovegetative şi de ordin emoţional induse de instalarea menopauzei (bufeuri, transpiraţie excesivă, tulburări de somn)

Nu folosiţi produsul:
• dacă sunteţi alergic la oricare dintre ingrediente;
• dacă sunteti însărcinată sau alăptaţi.

Consultaţi medicul înainte de administrare:
• dacă suferiţi de afecţiuni ale ficatului;
• dacă vă administraţi estrogeni;
• dacă aţi urmat sau urmaţi un tratament pentru cancer de sân sau alte tumori estrogen-dependente.

Trebuie să încetaţi imediat administrarea produsului şi să consultaţi medicul dacă apar semne şi simptome sugestive pentru afectarea hepatică (oboseală, inapetenţă, icter tegumentar sau al mucoaselor, dureri abdominale severe, greaţă, modificări de culoare a urinei).
Trebuie să consultaţi medicul dacă apar probleme de menstruaţie sau apar alte simptome noi.

Rar pot apărea tulburări gastrointestinale (dispepsie, diaree), reacţii alergice ale pielii (urticarie, prurit, înroşirea pielii), edeme ale membrelor sau ale feţei, creşteri ale nivelului enzimelor ficatului sau creşteri în greutate. Foarte rar au fost raportate leziuni ale ficatului în timpul administrării produselor ce conţin rizomi de Cimicifuga racemosa, fără a se putea stabili însă un raport de cauzalitate directă între fenomene.

Încetaţi să vă administraţi produsul dacă apar efecte secundare şi consultaţi medicul sau farmacistul.

Doza recomandată
Câte 1 tabletă de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, cu o cantitate suficientă de lichid. Efectele apar după câteva săptămâni de administrare, atingându-se un maxim de efect după 4-12 săptămâni de administrare. După 6 luni de administrare, întrebaţi medicul dacă doriţi să continuaţi administrarea produsului.

Ambalaj
Remifemin® tablete este ambalat în cutii cu 60 de tablete.
Greutate netă: 16,8 g e

Păstrare
A se păstra la temperaturi de maximum 30°C.

Producător:
Schaper & Brümmer GmbH & Co. KG,
Bahnhofstr. 35, 38259 Salzgitter, Deutschland
Tel.: + 49 53 41 307-0, Fax: + 49 53 41 307-124
email info@schaper-bruemmer.de
Internet www.schaper-bruemmer.com

Deţinător notificare / Responsabil cu punerea pe piaţă: S.C. 3F Plantamed S.R.L., Calea Victoriei 103-105, Sector 1, Bucureşti Tel: 021 316 8931, Fax: 021 312 9580 www.3fplantamed.ro www.remifemin.ro

Termen de valabilitate A se consuma, de preferinţă, până la sfârşitul … (luna, anul) menţionat pe partea laterală a pachetului.
Ultima revizuire a acestui prospect: Ianuarie 2015

Precauții:
Acest produs conține lactoză. Dacă suferiți de intoleranță la lactoză, consultați medicul înainte de administrare.