Bacterioterapia intranazala in preventia si tratamentul otitei
O noutate in tratamentul infecțiilor respiratorii de tipul otitelor si adenoiditelor la copii este bacterioterapia intranazala.
Ce presupune acest lucru mai pe intelesul tuturor? Administrarea unor bacterii «bune, prietenoase», care exista in mod natural in nasul copiilor. Acestea vor impiedica dezvoltarea bacteriilor periculoase, responsabile de producerea otitei recidivante.
Cum se face
Pulverizate in nas, bacteriile „bune” creaza un efect de bariera. Ele restabilesc flora germenilor protectivi care sunt prezenti in mod natural la nivelul nasului si gatului. Astfel li se permite acestora sa reactioneze imediat in fata agresiunii germenilor patogeni. Cand „respiri” bacterii bune, blochezi din primul moment atacurile germenilor responsabili de infectiile tractului respirator.
Daca aceasta aparare este eficienta, atunci se inhiba multiplicarea intrusilor periculosi. Acestia sunt Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Streptococcus pyogenes (responsabili de infectiile tractului respirator). Astfel organismul va fi protejat de atacurile lor.
Bacterioterapia este, prin urmare, o arma in plus pentru protectia tractului respirator impotriva infectiilor. In acelasi timp vor diminuate efectelor nedorite ale folosirii continue a antibioticelor.
Doctorul Raluca Grigore, medic primar ORL în cadrul Spitalului Clinic Colţea, explică, la Adevărul LIVE, în ce constă bacterioterapia internazală şi cât de eficientă este în prevenirea şi tratarea infecţiilor respiratorii de tipul otitelor și adenoiditelor.
Pulverizarea se face cu RINOGERMINA!