Utile

Răcelile şi infecţiile respiratorii ale acestei ierni

Răceala comună, gripă de tip A sau B, infecție cu coronavirus? În această perioadă în care infecțiile respiratorii au cunoscut o intensificare, iar gripa circulă şi ea, iată ce trebuie să știți despre virușii care circulă la noi și ce putem face să ne protejăm.

Bolile respiratorii acute pot fi declanșate de peste 200 de virusuri din diferite familii de virusuri, inclusiv adenovirusuri, rinovirusuri și coronavirusuri (virusuri reci), explică specialiștii de la Universitatea Saarland. Simptomele sunt diferite în funcție de agentul patogen. Cei mai frecvenți agenți patogeni ai răcelilor sunt rinovirusurile, care provoacă inflamația mucoasei nazale, urmați imediat de coronavirusuri. Coronavirusurile nu doar că pot declanșa simptome de răceală, dar, aşa cum face COVID-19, pot duce la pneumonie severă.

Cea mai bună metodă de a preveni molipsirea este spălarea mâinilor mai des și păstrarea unei distanțe de aproximativ 2 metri față de bolnavi sau grupuri de oameni, deoarece virusurile reci sunt transmise prin așa-numita infecție de frotiu sau o infectare prin picături.

Trei sfaturi pentru a nu te molipsi

Spălarea mâinilor ca profesioniștii

Atâta timp cât virusurile reci nu ajung în tractul respirator ele nu ne pot face rău. Iar dacă ajung în tractul respirator acest lucru se poate întâmpla doar prin intermediul mâinilor. Conform Societății Germane pentru Boli Infecțioase igiena minuțioasă a mâinilor este de departe cel mai important și eficient mijloc pentru a limita transmiterea și răspândirea infecțiilor. Săpuniți-vă mâinile, degetele și spatele mâinilor cel puțin 20 de secunde, clătiți-le cu atenție și uscați-le cu un prosop de unică folosință. Repetați această acțiune de mai multe ori în timpul zilei. Astfel puteți elimina peste 99 la sută germeni. Avertisment: nu atingeți apoi robinetul sau clanța ușii, ci folosiți cotul, de exemplu. Dacă nu aveți toate condițiile pentru spălatul mâinilor – de exemplu, după contactul cu clienții – puteți folosi și un dezinfectant care elimină germenii fără apă și săpun.

Dezinfectați suprafețele

De la mânerele ușilor și butoanele liftului până la telefoane, de la tastaturi și mouse, până la frigidere și mașini de cafea – aruncați o privire la ceea ce atingeți dvs. sau colegii dvs. în timpul zilei. Multe dintre aceste suprafețe și obiecte cu care veniți în contact sunt rareori sau niciodată curățate – așa că este mai bine să le ștergeți ocazional cu o cârpă cu dezinfectant în perioada rece.

Tușiți și strănutați corect

Ați învățat, de asemenea, din copilărie, să vă puneți mâna la gură atunci când strănutați sau tușiți? Uitați urgent această regulă de conduită, deoarece în acest fel, garantat dvs. și mâinile dvs. veți deveni transportatori de virus. Este corect să vă întoarceți fața de la cei aflați în apropiere, să folosiți o batistă de hârtie, apoi să o aruncați imediat și apoi să vă spălați pe mâini. Dacă nu aveți o batistă la îndemână, puteți tuși sau strănuta în încheietura cotului.

Cum tratați viroza cu un DUO IMBATABIL

Dar ce să faci dacă ești deja răcit? Odihna ușoară, dieta bogată în vitamine și o mulțime de lichide ajută, în special sub formă de ceaiuri calde. De asemenea, spray-urile nazale simptomatice sau calmante pot aduce alinare.

Cu toate acestea, este cel mai eficient să sprijiniți direct sistemul imunitar în lupta împotriva virusului răcelii comun. cu Esberitox®N Tablete. Prin complexul imun-activ unic el crește capacitatea de apărare a organismului într-un mod natural și rapid. Esberitox®N Tablete asigură combaterea mai rapida si eficientă a virusurilor, iar virozele evolueaza mai blând și se vindecă mai repede. Dovedit clinic că scurtează durata virozei cu 3 zile.

Se recomanda pentru copiii si contactii copiilor (mai ales bunici) cu boli contagioase sau bacteriene.

In cazul infectiilor bacteriene ca adjuvant al tratamentului cu antibiotic.

In cazul infectiilor virale, de la primele semne ale bolii, asociat cu Spray Antiviral (cu radacina de lemn dulce care inhiba aderenta virala si patrunderea in celule)

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro