Utile

Stiti care este diferenta dintre premenopauza si perimenopauza?

Menopauza este un fenomen natural, pe care multe femei il traverseaza cu dificultate si care ridica multe intrebari. Trebuie retinut ca menopauza, momentul instalarii menopauzei, nu apare brusc, fiind precedat de premenopauza si perimenopauza. O perioada care implica numeroase procese si transformari care au loc in organism din cauza modificarii nivelurilor de hormoni, in special ale celor de estrogen si progesteron.

Pentru a recunoaste aceasta perioada, Virginia Țârlea, medic primar obstetrică ginecologie Sanador, doctor în științe medicale a definit cateva notiuni si ne-a explicat in detaliu care sunt caracteristicile si diferentele dintre premenopauza si perimenopauza, care sunt sunt simptomele si cand apar ele.

Ce este premenopauza?

Este perioada de timp de la debutul menstruatiei (menarha) pana spre varsta de 30-40 ani, cand intervalele de timp dintre menstruatii devin neregulate.

Ce este perimenopauza?

Este perioada in care ciclurile menstruale devin neregulate; perimenopauza timpurie e caracterizata prin cicluri care intarzie circa 7 zile, in timp ce perimenopauza tarzie include peste 2 luni de absenta a menstruatiei (amenoree). In aceasta perioada ciclurile pot fi anovulatorii sau ovulatorii, neexcluzand aparitia unei sarcini. Aceasta perioada poate dura pana la 2-8 ani.

Simptomele caracteristice acestei perioade:
-modificari ale ciclului menstrual:
– intervale mai scurte/ mai lungi intre cicluri
-perioade de sangerare mai scurte / mai lungi
-flux mai abundent / mai redus
-modificari de consistenta si culoare ale sangelui pierdut
-bufeuri; sunt senzatii de caldura brusc instalata, cel mai frecvent la fata si pielea capului, cu iradiere in jos, urmate de transpiratii, sunt variabile ca frecventa si intensitate, putand dura de la cateva minute la cateva ore, apar frecvent noaptea, insotite adesea de palpitatii- sunt si femei care nu prezinta de loc bufeuri
-transpiratii nocturne
-scaderea calitatii somnului , care poate duce la oboseala in timpul zilei si scaderea performantelor ocupationale si in viata de familie
-cresterea / scaderea libidoului
-diminuarea / intarzierea orgasmului
– diminuarea secretiilor vaginale
-prurit vulvar
-durere in timpul actului sexual (dispareunie)
-cistite recurente
-pierderi involuntare de urina (incontinenta urinara)
-reaparitia simptomatologiei premenstruale
-modificari ale dispozitiei, iritabiltate
-pierderi de memorie de scurta durata

Abia apoi urmeaza menopauza!

Puteti asculta aici un interviu cu Virginia Tarlea, medic primar obstetrica ginecologie Sanador, doctor in stiinte medicale despre cancerul de col uterin, programul de vaccinare impotriva infectiei cu papiloma virus uman si genotiparea HPV

Despre menopauza, cititi aici.
In toate aceste cazuri solutia ameliorarii acestor simptome suparatoare sta in farmacia naturii.
Iarba lui Cristofor (cimicifuga racemosa cunoscuta si sub denumirea de actaea racemose) este o plantă utilizată de multă vreme de femei. Nu numai în perioada fertilă a vieţii lor, ci și după aceea, ca tonic la menopauza.
De zeci de ani, Remifemin reprezinta medicamentul din plante cel mai apreciat pentru tratamentul fara hormoni al neplacerilor tipice ale (pre-, peri-)menopauzei.
REMIFEMIN contine un extract special de cimicifuga, si se recomada pentru pacientele cu simptome usoare si medii.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro