Utile

Trei plante medicinale pentru imunitatea intregii familii

Anumite remedii naturale pot ajuta și ameliora stările de rău atunci când suferiți de gripă sau răceală. Desigur ele nu pot înlocui total tratamentul și recomandările medicilor, dar pot ajuta la procesul de vindecare.

Toti cei care au fost raciti cel putin o data in viata si-au dorit sa scape cat mai repede de simptomele suparatoare ale acesteia. Copii, tineri, maturi, gravide, persoane cu diabet sau insuficienta cardiovasculara doresc sa scape rapid de raceala, fara efectele secundare ale medicamentelor.

Cum ajuta echinacea in stimularea imunitatii?

Echinacea este o plantă cu flori, originară din America de Nord, și este cunoscută pentru proprietățile sale potențiale de stimulare a sistemului imunitar.

Stimularea producției de leucocite (celule albe sanguine): Echinacea poate ajuta la creșterea numărului de leucocite, inclusiv a limfocitelor, care sunt implicate în apărarea organismului împotriva infecțiilor.

Activarea macrofagelor: Echinacea poate stimula activitatea macrofagelor, care sunt celule albe sanguine specializate în „mâncarea” și distrugerea agenților patogeni.

Creșterea producției de interferon: Echinacea ar putea contribui la creșterea producției de interferon, o proteină cu rol important în răspunsul antiviral.

Proprietăți antiinflamatorii: Echinacea are și proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamației și la îmbunătățirea răspunsului imunitar.

Activarea celulelor ucigașe naturale (Natural Killer): Echinacea poate sprijini activitatea celulelor NK, care sunt implicate în distrugerea celulelor infectate cu virusuri sau celule canceroase.

Atentie!

Dacă doriți să utilizați echinacea sau orice alt supliment pentru stimularea imunității, este întotdeauna recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră. Echinacea poate interacționa cu anumite medicamente sau poate provoca reacții alergice la anumite persoane. De asemenea, trebuie să țineți cont că utilizarea echinaceei nu înlocuiește măsurile de igienă și prevenire a infecțiilor, precum spălarea regulată a mâinilor și vaccinarea, atunci când este recomandată.

Cum ajuta baptisia in stimularea imunitatii?

Baptisia, cunoscută și sub numele de „ghiocel sălbatic” sau „Baptisia tinctoria,” este o plantă care face parte din familia Fabaceae si este o plantă perenă originară din America de Nord. Această plantă a fost folosită în medicina tradițională, în special în medicina populară, pentru diverse scopuri, inclusiv pentru stimularea sistemului imunitar.

Baptisia conține compuși chimici precum alcaloizi și glicozide, iar unele studii sustin că acești compuși ar putea avea potențiale efecte antiinflamatorii și imunomodulatoare.

Unele dintre utilizările tradiționale ale baptisiei și presupusele sale proprietăți fitoterapeutice includ:

Antimicrobiană: Se crede că baptisia ar avea proprietăți antimicrobiene, fiind folosită în tradiția populară pentru a trata diverse infecții.

Antiinflamatoare: Baptisia a fost asociată cu efecte antiinflamatoare, ceea ce ar putea contribui la gestionarea inflamațiilor.

Stimularea sistemului imunitar: Unele surse sugerează că baptisia ar putea avea efecte benefice asupra sistemului imunitar, contribuind la întărirea răspunsului organismului la infecții.

Detoxifiantă: Se spune că baptisia are proprietăți detoxifiante, fiind uneori utilizată pentru a sprijini funcția ficatului și a sistemului limfatic.

Antispastică: Baptisia a fost utilizată tradițional pentru a reduce spasmele și tensiunile musculare.

Cum ajuta thuja in stimularea imunitatii?

Thuja, cunoscută și sub numele de „brad de viață” sau „tuia,” este o plantă arbustivă sau arbore ornamental, care este utilizată și în medicina tradițională în unele culturi. Există mai multe specii de thuja, iar cea mai comună utilizată în context fitoterapeutic este Thuja occidentalis.

Iată câteva dintre proprietățile fitoterapeutice asociate cu thuja:

Antibacteriană și antivirală:

Se crede că thuja ar putea avea proprietăți antibacteriene și antivirale. Din acest motiv, extractele din thuja au fost utilizate în anumite remedii tradiționale pentru a trata infecțiile.

Antiinflamatoare:

Unele surse sugerează că thuja ar putea avea efecte antiinflamatoare, ceea ce ar putea fi benefic în tratarea unor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita.

Expectorant:

Thuja a fost folosită pentru a ajuta la eliminarea mucusului din căile respiratorii, fiind considerată un expectorant. Acest aspect poate fi util în tratarea simptomelor asociate cu infecțiile respiratorii.

Antioxidantă:

Componentele active din thuja pot avea potențiale efecte antioxidante, contribuind la combaterea radicalilor liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Antitumorală (în cercetare):

Unele cercetări preclinice au indicat că anumite substanțe din thuja pot avea potențial antitumoral, însă acest aspect necesită studii suplimentare și nu se recomandă utilizarea thujei în acest scop fără consultarea unui profesionist medical.

Atentie!

Este important să menționăm că thuja conține și substanțe numite tuyone, care pot fi toxice în cantități mari. De aceea, utilizarea thujei în scopuri medicinale trebuie făcută cu precauție și sub supravegherea unui profesionist medical.

Esberitox®N Tablete are proprietati protectoare esentiale pentru pastrarea, in mod natural, a unei stari de sanatate excelente. Cu o istorie de 90 de ani este deja un tratament traditional pentru viroze, ideal pentru toate varstele.

Spre deosebire de alte imunostimulante, ce contin un singur extract de planta, in Esberitox®N Tablete actioneaza trei plante medicinale dovedite ca eficiente si active pe sistemul imunitar; acestea actioneaza asupra sistemului imunitar pe trei cai diferite. Astfel virusurile sunt combatute mai repede si mai eficient, si s-a dovedit clinic ca durata bolii se scurteaza.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici farmaciile3f.ro (Produsul #Rinogermina se găsește exclusiv în farmacii, neputand fi livrat prin curier din cauza condițiilor de păstrare)