Epidemie virală la copiii mici: boala mână-gură-picior
Boala mână-gură-picior este o afecțiune virală frecventă în rândul copiilor. Este determinată de un virus, din familia enterovirusurilor, iar frecventa ei crește în perioadele calde. Aparitia acestei boli are caracterul unor mici epidemii, dat fiind faptul că agentul patogen, un virus, este foarte contagios.
Boala mână-gură-picior apare cu precadere la copiii cu vârsta cuprinsă între unu și șase ani, risc maxim având copiii care trăiesc și participă în colectivități. Boala se manifesta cu tabloul clinic general al afecțiunilor de tip viral, semnul tipic bolii fiind cel al unei erupții pe palme, tălpi, la gură și în gură. De aici vine și numele bolii. Primele bubițe apar la gură, urmează mâna și la final piciorul. În funcție de numărul leziunilor se poate evalua și intensitatea atacului viral.
Simptome
Boala debutează brusc, cu febră mare, de 39-40 grade Celsius. Apar durerile de gât, mai ales datorită leziunilor care provoacă ulcerații la nivelul mucoasei bucale (atât pe limbă, gingii, dar și pe mucoasele faringelui). Copilul nu poate mânca și înghite cu mare greutate, ceea ce, combinat cu febra duce la deshidratare, principalul risc al bolii pentru copilul mic.
Sprayul Antiviral conține o combinație de extracte naturale din scoarță de stejar și rădăcină de lemn dulce care calmează iritația mucoasei bucale și ajută la regenerarea acesteia. Scoarța de stejar are un efect antiinflamator, astringent și antiviral, în timp ce rădăcina de lemn dulce inhibă aderența virală. În plus, dexpanthenolul din compoziția spray-ului stimulează cicatrizarea și vindecarea mucoasei bucale, astfel durerea este calmata iar copilul se poate alimenta.
Transmitere
Fiind foarte contagioasă, boala mana-gura-picior se transmite foarte ușor de la copil la copil, pe cale orală, prin secrețiile nazofaringiene, tuse, strănut și prin contactul direct cu obiectele contaminate (jucării, farfurii, căni, linguri, prosoape, lenjerie de pat). În plus, boala are o perioadă de incubație de 3-7 zile, copilul fiind contagios de la mijlocul perioadei de incubație, mereu înainte ca primele semne clare ale bolii să apară, ceea ce crește foarte mult riscul de transmitere.
O tabletă masticabila de Esberitox conține trei substanțe active extrase din plante, care se completează în acțiune una pe cealaltă: tuia, echinaceea si indigoul salbatic. Combinația unică dintre acestea contribuie la funcționarea mai bună a sistemului imunitar.
Formele de manifestare pentru boala gură-mână-picior scad cu vârsta. Peste vârsta de 7-8 ani se poate spune ca boala nu mai apare sau dacă totuși există se disimuleaza într-o gripă banală, erupția putand fi absentă sau redusă la doar cateva bubițe mici pe care nu prea le observă nimeni.
Toate produsele 3FPLANTAMED le găsiţi în farmacii sau, la pret de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro