Utile

Protecţie antivirală prin mucoasa bucală

Infecțiile virale se transmit în general pe cale aeriană sau prin contact cu suprafeţele infectate. Iar virusul se multiplică în mucoasa nazală și faringiană. Dacă vorbim despre mucoasa faringiană, să ne aducem aminte de țesutul limfatic de apărare de la acest nivel. Acesta este un adevărat zid de apărare unde se formează anticorpii (amigdale, baza limbii, rinofaringe).

Faringele este primul organ cu rol de barieră împotriva infecțiilor respiratorii. El este cel care împiedică agenții patogeni ajunși la nivelul tractului respirator superior, prin cavitatea bucală în timpul inspirului, să pătrundă mai departe spre laringe, trahee, bronșii și plămân (la nivelul faringelui se află anumite formațiuni imunologice cu rol de apărare față de agenții microbieni).

De aceea ne putem proteja faringele prin aplicarea de produse naturale cu rol antiinflamator și antiviral sau de stimulare a sintezei de anticorpi în țesutul limfatic.

Sprayul Antiviral de la 3F Plantamed conține o combinație de extracte naturale din scoarță de stejar și rădăcină de lemn dulce care calmează iritația mucoasei bucale și ajută la regenerarea acesteia. Scoarța de stejar are un efect antiinflamator, astringent și antiviral. Iar rădăcina de lemn dulce inhibă aderența virală. În plus, dexpanthenolul din compoziția spray-ului stimulează cicatrizarea și vindecarea mucoasei bucale.Astfel durerea este calmata iar pacientul se poate alimenta.

Ce este glicirizina

Glicirizina este principalul ingredient activ al rădăcinii de lemn dulce. Rădăcina de lemn dulce este sursa de acid gliciretic, substanţa activă cunoscută ca şi glicirizina. Glicirizina are actiune estrogenă, expectorantă antialgică şi antispastică. Reduce inflamaţiile şi scade durerile provocate de diverse inflamaţii. Lemnul-dulce este o plantă cu multiple calităţi terapeutice. Pe lângă faptul că stimulează imunitatea, lemnul-dulce este deosebit de util în caz de afecţiuni respiratorii însoţite de tuse iritativă, pentru că fluidizează secreţiile bronhice şi favorizează expectoraţia.

Nenumărate studii de medicină experimentală și de laborator au demonstrat incredibila capacitate a principiilor active din lemnul-dulce de a stimula imunitatea pe trei căi simultan.

  1. Stimulează producția de celule ale sistemului imunitar.
  2. Activează celulele cu rol în imunitate deja existente.
  3. Stimulează producția de anticorpi.

Studiile care afirmă eficacitatea înaltă a acidului gliciretic împotriva virusurilor au fost publicate în cea mai renumită revistă medicală „The Lancet”, în 2003. Conform cercetărilor, efectul antiviral al compușilor se datorează mai multor tipuri de acțiuni. Efect antiviral direct, efect asupra activității imunomodulatoare, şi în special, activării sistemului imunitar nespecific. Substanțele nu doar că împiedică penetrarea virușilor în celulele corpului, ci atacă în mod direct „oaspeții nedoriți”.

Ce este quercitina

Quercetina este un flavonoid larg răspândit în natură. Numele a fost folosit din 1857 și este derivat din quercetum (pădure de stejar), după genul de stejar Quercus. Scoarța stejarului și ghindele conţin o substanţă foarte activă, quercitină, cu multe proprietăţi terapeutice. Este un puternic antiinflamator, suprimând înmulţirea celulelor tumorale, joacă un rol important în controlarea diabetului, favorizând secreţia de insulină, are efecte diuretice şi anti­oxidante.

Pe lângă modularea imunității, quercetina oferă beneficii în combaterea infecțiilor virale și bacteriene.

Imunitate și infecții

Aceasta este deosebit de important pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit și pentru pacienții cu boli pulmonare cronice precum astmul, BPOC și fibroză chistică, deoarece virusurile respiratorii sunt responsabile în proporție de 40-60% de exacerbarea bolii pulmonare. S-a demonstrat că quercetina poate bloca replicarea rinovirusului (responsabil pentru majoritatea răcelilor obișnuite) și a virusului gripei de tip A. Pacienții infectați cu virusul gripal A și tratatați cu quercetină au prezentat mai puține simptome grave ale gripei împreună cu scăderea mortalității.

De asemenea virusul sincițial respirator și adenovirusul, printre altele, au fost inhibate de quercetină.

Quercetina prezintă, de asemenea, efect antibacterian. S-a demonstrat în experimentele cu eprubete că poate inhiba creșterea Staphylococcus aureus. Beneficiile pentru sănătate ale quercetinei au fost cercetate în numeroase studii in vitro și in vivo.

De ce Spray Antiviral de la Plantamed

Ce este însă important de reținut este faptul că modul de obtinere a substantei active din scoarța de stejar este cel care contează și face ca un anume produs care o conține să fie de calitate sau nu. Obținerea substantelor active extrase din plante este mult mai complicata decât obținerea substanțelor sintetice. De asemenea, reproductibilitatea metodei cu aceeași compoziție este cea care asigură calitatea indubitabilă, verificarea se face prin cromatografie, astfel încât fiecare flacon să conțină substanța activă și eficientă.

De aceea recomandăm Sprayul Antiviral care conține o combinație de extracte naturale din scoarță de stejar și rădăcină de lemn dulce care calmează iritația mucoasei bucale și ajută la regenerarea acesteia. Scoarța de stejar are un efect antiinflamator, astringent și antiviral, în timp ce rădăcina de lemn dulce inhibă aderența virală. În plus, dexpanthenolul din compoziția spray-ului stimulează cicatrizarea și vindecarea mucoasei bucale, astfel durerea este calmata iar pacientul se poate alimenta.

Se recomandă pentru toată familia în perioadele de epidemie sau în cure de imunizare înaintea sezonului  răcelilor și gripelor.

Toate produsele 3 F PLANTAMED le găsiţi în farmacii sau, la pret de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro