Utile

Quercitina- molecula minune împotriva SARS –CoV-2

Quercitina – un compus de origine naturală – funcționează ca un inhibitor specific al coronavirusului SARS-CoV-2, afirmă cercetătorii europeni. Studiul, susținut de Fundația spaniolă HNA, este publicat în International Journal of Biological Macromolecules. La cercetare a participat și Institutul de Nanotehnologie din cadrul Consiliului Național de Cercetare italian, CNR-Nanotec din Cosenza.

Mai mult, cel mai recent studiu al cercetătorilor de la Eastern Virginia Medical School, din Norfolk recomandă folosirea quercetinei ca parte a „cocktailului” de substanțe folosit profilactic pentru infecția SARS-CoV-2 și ca tratament în cazurile medii și moderate de COVID-19, la contacți sau la cei expuși cu precădere (personal medical și asimilat)

Ce este quercitina

Quercetina este un flavonoid larg răspândit în natură. Numele a fost folosit din 1857 și este derivat din quercetum (pădure de stejar), după genul de stejar Quercus. Scoarța stejarului și ghindele conţin o substanţă foarte activă, quercitină, cu multe proprietăţi terapeutice: este un puternic antiinflamator, suprimând înmulţirea celulelor tumorale, joacă un rol important în controlarea diabetului, favorizând secreţia de insulină, are efecte diuretice şi anti­oxidante.

Quercetina se mai găsește și în: mere, prune, struguri, afine, fenel, mărar, coriandru, varză, roșii bio și diferite tipuri de miere.

Sprayul antiviral de la 3F Plantamed cu extracte naturale din scoarță de stejar (Quercus cortex) și rădăcină de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) susține apărarea naturală a organismului oprind infecția virală prin acțiune astringentă și antivirală directă.

Ce spune acest studiu

Imunitate și infecții:

pe lângă modularea imunității quercetina oferă beneficii în combaterea infecțiilor virale și bacteriene. Aceasta este deosebit de important pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit și pentru pacienții cu boli pulmonare cronice precum astmul, BPOC și fibroză chistică, deoarece virusurile respiratorii sunt responsabile ]n proporție de 40-60% de exacerbarea bolii pulmonare. S-a demonstrat că quercetina poate bloca replicarea rinovirusului (responsabil pentru majoritatea răcelilor obișnuite) și a virusului gripei de tip A. Pacienții infectați cu virusul gripal A și tratatați cu quercetină au prezentat mai puține simptome grave ale gripei împreună cu scăderea mortalității.

De asemenea virusul sincițial respirator și adenovirusul, printre altele, au fost inhibate de quercetină.

Rezultatele studiilor la animale și la om arată eficacitatea acestui compus natural în combaterea infecțiilor și ameliorarea simptomelor adverse ale acestora.

Quercetina prezintă, de asemenea, efect antibacterian. S-a demonstrat în experimentele cu eprubete că poate inhiba creșterea Staphylococcus aureus. Beneficiile pentru sănătate ale quercetinei au fost cercetate în numeroase studii in vitro și in vivo.

Quercetina poate fi utilizată și profilactic

Astm:

Astmul afectează milioane de oameni din întreaga lume și are ca rezultat o rată ridicată a mortalității. Într-unul dintre aceste studii, quercetina sa dovedit a fi la fel de eficientă ca și medicamentele convenționale. Prin urmare, quercetina a apărut ca un candidat natural în controlul simptomelor astmului.

„Această moleculă este comparabilă cu cele mai bune antivirale disponibile împotriva acestui coronavirus, deși niciunul dintre ele nu este aprobat ca tratament. Quercetina are o serie de proprietăți originale și interesante din punct de vedere farmacologic: este prezentă din abundență în legumele obișnuite, cum ar fi caperele (cea mai mare concentrație, 234 de mg la 100 g de produs) și ceapa roșie, și este cunoscută ca antioxidant), antiinflamator, anti-alergic și ca având caracteristici antiproliferative. Proprietățile sale farmacocinetice sunt, de asemenea, cunoscute și este bine tolerată de oameni”, se subliniază în studiu.

De ce Spray Antiviral de la Plantamed

Ce este însă important de reținut este faptul că modul de obtinere a substantei active din scoarța de stejar este cel care contează și face ca un anume produs care o conține să fie de calitate sau nu. Obținerea substantelor active extrase din plante este mult mai complicata decât obținerea substanțelor sintetice. De asemenea, reproductibilitatea metodei cu aceeași compoziție este cea care asigură calitatea indubitabilă, verificarea se face prin cromatografie, astfel încât fiecare flacon să conțină substanța activă și eficientă.

De aceea recomandăm Sprayul Antiviral de la 3F Plantamed, cu extract natural de scoarță de stejar (quercus cortex) care acționează direct asupra mucoasei bucale acționând ca un protector antiviral și antiinflamator.

Se recomandă pentru toată familia în perioadele de epidemie sau în cure de imunizare înaintea sezonului  răcelilor și gripelor.

https://www.evms.edu/covid-19/covid_care_for_clinicians/

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la pret de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro