Apărare împotriva virusurilor prin mucoasa nazală
OMS recomandă persoanelor de toate vârstele să ia măsuri de apărare împotriva virusurilor, în special pentru a se proteja de noul coronavirus, respectând o igienă bună a mâinilor și o igienă respiratorie bună. De ce această ultimă recomandare? Pentru că, în cazul SARS-CoV-2, transmiterea este preponderent pe cale aeriană.
Pacienții pot infecta alte persoane prin picături de lichid eliminate prin tuse, strănut, vorbit. Acestea intră în contact apoi cu mâinile, ochii, mucoasa orală sau nazală. În mod obişnuit, în viaţa de zi cu zi, te infectezi prin picături, prin contact direct şi contact indirect. Acestea fiind spuse, te poţi totuşi infecta din aer în anumite condiţii. Este vorba despre transmiterea prin aerosoli.
Virusul cu țepi
Cercetătorii au reușit să creeze o hartă 3D a structurii virusului. Ei au fost în special interesați de „armura” de proteină țepoasă care-l face atât de contagios. O analiză detaliată a virusului a scos la iveală un lucru extrem de interesant. Țepii coronavirusului se lipesc de celulele umane și au o putere de patru ori mai mare decât cele caracteristice coronavirusului de tip SARS care a omorât sute de oameni în epidemia din 2002.
Țepii care învelesc capsula virusului au o șansă extrem de mare să se atașeze de celule din tractul respirator superior. Astfel că nu e nevoie de un număr mare de particule pentru a infecta o persoană, anunță The Guardian.
Experiența coreeană
Profesorul sud-coreean Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul s-a confruntat cu epidemiile de SARS în 2003 și gripă porcină în 2009, dar și cu Ebola, în 2014, apoi MERS în 2015. El a menţionat ochii, nasul şi gura drept porţi de intrate pentru virus. Iar argumentul este că în ele sunt membrane mucoase, în pleoape, în interiorul nasului, în gură.
Pe de altă parte, cercetările oamenilor de știință germani au mai relevat că ”noul coronavirus se poate multiplica în faringe fără să ajungă în mod obligatoriu şi în plămân. Și aceste este motivul pentru care este atât de uşor transmisibil”, explică Christian Drosten, director al Institutului de Virologie al clinicii Charité din Berlin.
Cum protejăm mucoasa nazală
De aceea este important în acestă perioadă este extrem de important să ne protejăm mucoasa nazală. Să o menținem sănătoasă și aptă să ne protejeze. Iar bacterioterapia intranazală cu Rinogermina poate fi o metodă extrem de eficientă.
Cum acționează
RINOGERMINA acționează prin crearea efectului de barieră, împiedicând contactul bacteriilor patogene cu gazda. Crează un antagonism cu germenii patogeni în ceea ce privește: aderența la mucoasă, folosirea nutrienților, ocuparea spațiului și restabilește flora normală bacteriană.
Nu trece de piele
Virusul nu poate intra în piele, dar mucoasele au un receptor care se numeşte ACE2. Virusul trebuie să se lipească de aceşti receptori, pe care nu îi avem şi în piele. Pielea noastră acţionează ca o barieră. Virusul nu poate intra nici prin urechi.
Din acest motiv se recomandă ca măsuri de apărare împotriva virusurilor, în special împotriva COVID-19, masca, mânușile și ochelarii.
Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro (Produsul #Rinogermina se gaseste exclusiv in farmacii, neputand fi livrat prin curier din cauza conditiilor de pastrare)