Utile

Cand este herpangina si cand rosu-n gat!

Herpangina. Aveti un copil cu febra mare, probleme cu amigdalele si lipsa de pofta de mancare? Nu e vorba de „rosu-n gat”, iar antibioticele n-au niciun efect in cazul acestei boli.

Este vorba despre herpangina, o infectie raspandita, mai ales, in randul copiilor si produsa de virusul Coxackie de tip A. Calea de transmitere a agentilor patogeni este, de regula, aeriana, dar mai exista si cazurile in care obiecte infestate sau manutele murdare (care au atins purtatori ai agentilor patogeni) sunt bagate in gura de catre copii.

Perioada de incubatie de 1-2 saptamani este, de obicei, asimptomatica la herpangina. Apoi, exista chiar si cazuri in care copilul poarta infectia intr-un mod cu totul asimptomatic, ceea ce face mai dificila si tratarea ei, dar si prevenirea transmiterii bolii mai departe. In general, herpangina loveste in lunile calde ale anului.

Poate va vine greu sa credeti (mai ales in conditiile de asociere cu rosu-n gat), dar este recomandat consumul de bauturi reci, mai ales lapte, si de inghetata! Iar bauturile fierbinti si cu aciditate ridicata (cum ar fi sucurile de fructe) trebuie evitate!

Cu ce tratam?
SprayAntiviral pentru efectul antiviral si Esberitox, pentru stimularea formarii de anticorpi

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro