Utile

Boli infecţioase cu erupţii pe piele – asemănări şi deosebiri

În această perioadă, boli infectioase, în creșe, grădinițe și școli sunt la ordinea zilei. Circulă virusurile gripale A și B, virusul varicelo-zosterian (varicela), streptococul de grup A (amigdalita, scarlatina) și alți viruși care determină îmbolnăviri cu febră înaltă și stare generală proastă.

Trimitera în colectivitate a școlarilor și preșcolarilor bolnavi nu doar că nu le face bine copiilor aflați în această situație, dar, și mai grav, răspândește virusurile și la colegii lor.

De aceea este important să ştim care sunt simptomeleCatunci c\nd vine vorba de boli infectioase la copii, dar si la adulti. Care sunt asemănările şi deosebirile acestor boli care se manifestă într+un final cu erupţii pe piele, în diverse zone ale corpului. În general, fiecare dintre aceste boli este cauzată de un patogen diferit, se transmite în mod diferit și prezintă simptome specifice, dar toate sunt contagioase și necesită măsuri de precauție pentru a fi prevenite.

Cum să nu le confundăm

Varicela, rujeola, rubeola și scarlatina sunt toate boli infecțioase cauzate de virusuri sau bacterii diferite, care pot cauza simptome similare la copii și adulți. Cu toate acestea, există și diferențe semnificative între aceste boli.

Varicela (sau vărsatul de vânt)

Este cauzată de virusul varicelo-zosterian și se caracterizează prin apariția de vezicule roșii, mâncărimi și erupții cutanate pe întregul corp. Aceasta este contagioasă și se transmite prin contactul cu o persoană infectată. Varicela este de obicei o boală ușoară și se poate trata cu medicamente antivirale și alte tratamente simptomatice.

Rujeola (sau pojarul)

Este cauzată de virusul rujeolic și se caracterizează prin febră, tuse, secreție nazală și erupții cutanate în formă de pete. Aceasta este o boală extrem de contagioasă și se transmite prin aer, prin tuse sau strănutul unei persoane infectate. Rujeola poate fi periculoasă și poate duce la complicații grave, cum ar fi pneumonia sau encefalita, deci este important să se prevină prin vaccinare.

Rubeola (sau pojarul german)

Este o boală cauzată de virusul rubeolic și se caracterizează prin febră, tuse, secreție nazală și erupții cutanate cu pete de culoare roșie deschisă. Aceasta este o boală contagioasă și se transmite prin contactul cu saliva sau secrețiile respiratorii ale unei persoane infectate. Rubeola poate fi evitată prin vaccinare.

Scarlatina – cauzata de o bacterie, nu de un virus

Este cauzată de bacteria Streptococcus pyogenes și se caracterizează prin febră, erupții cutanate, gât inflamat și dureros, senzație de rău și vărsături. Aceasta este o boală contagioasă și se transmite prin contactul cu saliva sau secrețiile respiratorii ale unei persoane infectate. Scarlatina poate fi tratată cu antibiotice și alte tratamente simptomatice.

Scurtează durata bolii cub 3 zile!

Si daca v-ati vaccinat copiii si daca nu, un ajutor al sistemului imunitar prin #putereaplantelor este nepretuit!
Spre deosebire de alte #imunostimulante, ce contin un singur extract de planta, in Esberitox®N Tablete actioneaza trei plante medicinale dovedite ca eficiente si active pe #sistemulimunitar.
Astfel virusurile sunt combatute mai repede si mai eficient, iar durata bolii se scurteaza.
Iar SprayAntiviral pentru pacientii cu angina virala sau bacteriana pentru ca este natural, este antiinflamator si calmeaza durerea, inhiba multiplicarea virala chiar la poarta de intrare in organism, iar copiii se pot alimenta.

Sprayul Antiviral conține o combinație de extracte naturale din scoarță de stejar și rădăcină de lemn dulce care calmează iritația mucoasei bucale și ajută la regenerarea acesteia. Scoarța de stejar are un efect antiinflamator, astringent și antiviral, în timp ce rădăcina de lemn dulce inhibă aderența virală. În plus, dexpanthenolul din compoziția spray-ului stimulează cicatrizarea și vindecarea mucoasei bucale, astfel durerea este calmata iar copilul se poate alimenta.

O tabletă masticabila de Esberitox  conține trei substanțe active extrase din plante, care se completează în acțiune una pe cealaltă: tuia, echinaceea si indigoul salbatic. Combinația unică dintre acestea contribuie la funcționarea mai bună a sistemului imunitar.