Utile

SARS-CoV-2, diferit la copii față de adulți

Experţii consideră că, în cazul în care sunt infectaţi cu noul coronavirus, copiii sunt de cele mai multe ori asimptomatici. Sau, in cel mai rău caz, au o formă uşoară a bolii. Chiar şi aşa, manifestările bolii sunt diferite la copii faţă de adulţi, susţine virusologul român Mihnea Boştină. „Ştim că tinerii şi copiii au, în cazul unei infecţii cu SARS-CoV-2, simptome diferite de adulţi. La ora actuală, se pare că la copii avem de-a face cu dureri de cap, febră şi oboseală. Aşadar pierderea mirosului sau tusea nu sunt semne definitorii ca în cazul adulţilor. În cazul apariţiei unor astfel de simptome, copilul trebuie ţinut acasă”. punctează expertul român format la celebra universitatea Harvard.

Apropierea sezonului virozelor va da, în schimb, mari bătăi de cap atât părinţilor, cât şi profesorilor şi medicilor. Pentru că în circumstanțele actuale, va fi greu de stabilit dacă simptomele unei răceli indică sau nu infecţia cu SARS-CoV-2.

Este important ca părinții să acorde atenție simptomelor. În speță simptomelor altele decât cele pe care sunt ei obișnuiți să le vadă la copilul lor atunci când are o viroză.

Iar la copiii mici acestea sunt: febră, vărsături, apatie, tuse, respiraţie grea. Din păcate, nici infecţioniştii nu pot preciza dacă o viroză (răceală, gripă) poate semnifica debutul unei infectări cu COVID. Singura posibilitate este efectuarea testelor PCR.

Și medicii din străinătate subliniază faptul că simptomele sunt atipice. Ele pot debuta cu dureri abdominale la copiii care pot vorbi, de la 2-3 ani, cu agitaţie la sugari, în general, cu febră şi cu modificarea tranzitului intestinal – vărsături şi scaune diareice, urmate de simptome respiratorii.

“În general, simptomele se remit rapid la aceşti copii, la sugari, fără să avem aparent o certitudine a infecţiei cu COVID“, precizează specialistul.

Kitul de siguranță pe care îl propunem este compus din trei produse testate clinic ale căror proprietăți au fost demonstrate în practica pediatrică de-a lungul anilor.

Din Kitul nostru anti-COVID-19 fac parte

ESBERITOX, imunomodulatorul natural cu tradiție de 90 de ani în medicina germană, care stimulează anticorpii la nivelul orofaringelui

SPRAY ANTIVIRAL pentru prevenție, el fiind dovedit clinic ca antiviral (pentru virusul herpetic)

GRIPSTOP, picături sau spray, datorită în principal lactoferinei din compoziție și a efectului ei protector pentru mucoasa nazală

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro