Atentie la alergia sezoniera
Alergia este reactia sistemului imunitar la elemente obisnuite, banale din mediul inconjurator, la care nu ar trebui sa reactioneze. Substantele ce declanseaza o reactie alergica se numesc alergeni. Ele sunt reprezentate in mod frecvent de polenuri, mucegaiuri, acarieni, par de animale, anumite alimente, anumite plante.
Alergia poate aparea la orice varsta, dar e mai frecventa in copilarie si in adolescenta. Exista si alergii cu caracter sezonier. Acestea apar mai ales primavara si vara, fiind generate de polen, praf, mucegai, puful plopilor, intepaturi de insecte, unele plante.
Alergia de primavara
Alergiile de primavara intra in categoria alergiilor sezoniere, fiind declansate de prezenta polenului in aer si modificarile climatice. Printre cele mai frecvente alergii de primavara sunt rinita alergica, rozaceea (alergia cauzate de iedera) si astmul.
Formele rinitei alergice care persista pe intreaga perioada a anului sunt denumite rinite alergice pereniale. Tratamentul pentru alergiile sezoniere vizeaza in primul rand ameliorarea simptomelor.
Alergia la ambrozie
Iti curge nasul, deși nu ești răcit, te ustură ochii, te mănâncă nasul? Este posibil să ai ambrozie prin zonă, deși nu trebuie să ai planta în apropiere, pentru că polenul său ajunge la distanțe impresionante!Ambrozia sau „iarba pârloagelor”, sub denumirea populară, înfloreşte în perioada iulie-septembrie.
Ambrozia este o buruiană invazivă originară din America de Nord. Creşte pe marginea drumurilor, pe ogoare, prin culturi de trifoi, ruini şi locuri lăsate în paragină. Ambrozia este cea mai #alergenică plantă din România. Polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă polinoze (rinită alergică, conjunctivită alergică, astm, leziuni urticariene de contact) la sfârşitul verii – începutul toamnei, fiind unul dintre factorii agravanţi ai astmului bronşic. Cei mai afectaţi de alergia la ambrozie sunt bolnavii de astm, care în cazul declanşării unor crize, pot ajunge chiar la urgente. Specialiştii spun că, mai devreme sau mai târziu, toate persoanele expuse zilnic la acest gen de polen vor ajunge alergice.
Raceala sau alergie
Stranutati, va curge nasul, va lacrimeaza ochii? Nu va grabiti sa va tratatai de raceala, s-ar putea sa fie o alergie.
Daca aveti simptome ca cele descrise anterior, mergeti mai intai la un medic ORL, apoi la oftalmolog. Daca niciunul dintre ei nu gaseste o cauza organica pentru suferinta dvs, diagnosticul va fi pus de medicul alergolog, dupa un consult amanuntit si teste specifice.
Complicaţiile rinitei alergice
In majoritatea cazurilor rinitele alergice evoluează cu simptomele suparatoare enumerate, ramanand doar la acest stadiu. In stadii mai avansate, la unii copii poate sa apara si sinuzita, care provoaca durere si disconfort.
Inflamatia si infectia pot favoriza aparitia sangerarilor nazale, din cauza fragilizarii invelisului intern al nasului.
Copiii mici pot avea risc de apariţie a otitelor drept complicatie a sinuzitelor, acuzand durere de ureche si scaderea auzului.
RECOMANDARE NATURAL DE BINE
Pentru rinita alergica la copii, 3F Plantamed recomanda Narivent: reduce edemul, congestia nazala si alte simptome semnificative la copiii cu rinita alergica.
In urma studiilor facute pe un esantion de pacienti cu varsta pediatrica (varsta medie 9,6 ani) cu diagnostic de rinita alergica intermitenta sau persistenta, tratati cu Narivent timp de 4 saptamani, s-a dovedit ca Narivent are rezultate comparabile cu corticosteroidul nazal, dar cu un profil de siguranta mai ridicat.
Ce fel de tratament
Tratamentul consta in administrarea unor medicamente din categoria antihistaminicelor, asociate de obicei cu antiinflamatoare si decongestive.
Tratamentul naturist are in principal rolul de stimulare a imunitatii organismului si de ameliorare a simptomelor alergiei. Acesta se face doar in completarea celui medicamentos, cu atat mai mult cu cat unele plante pot, si ele, sa contina alergeni.
De aceea pentru stimularea imunitara recomandam complexul natural imunactiv din indigo salbatic, Echinacea si Thuja care in Esberitox®N Tablete activeaza capacitatea de aparare a organismului pe trei cai diferite.
Iar pentru rinoreea din rinita alergica, pentru a evita folosirea vasoconstrictoarelor folositi GripStop, picaturi care reepitelizeaza si hidrateaza mucoasa nazala si au si un efect antiinflamator.
Rinopanteina, sub forma de spray sau unguent este un remediu de neinlocuit in rinita alergica si medicamentoasa, pentru proprietatile sale de a reface integritatea structurala si funcționala a mucoasei nazale afectate de folosirea picaturilor vasoconstrictoare.
Toate cele trei produse sunt recomandate si copiilor foarte mici si gravidelor si lauzelor, pentru folosire indelungata.
Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro