Utile

Care sunt virusurile care circulă și ce le diferențiază

Există patru tipuri de virusuri gripale: A, B, C și D. Virusuri gripale A și B provoacă epidemii sezoniere în fiecare an, în timp ce virusul gripal C nu provoacă epidemii, ci o formă ușoară de boală. În ceea ce privește virusul gripal D, acesta nu afectează omul, ci bovinele. Coronavirusul ce este și unde se situează în acest context?

Tipurile A și B cauzează îmbolnăvirile cele mai severe. Aceste virusuri își schimbă permanent structura, în fiecare an circulând tulpini diferite de virusuri.  Tipul de virus gripal C cauzează o formă ușoară de boală, fără niciun simptom. Nu provoacă epidemii și nu are un impact major asupra sănătății publice, precum tipurile A și B.

Diferența între ele constă în ce complicații pot să genereze. De exemplu, tulpinile de tip B asociază multe infecții al sistemului nervos central, complicații. Pe când cele de tip A asociază cel mai frecvent patologii pulmonare, adică afectarea plămânilor.

Ce sunt coronavirusurile

Coronavirusurile sunt un grup mare de virusuri care pot fi găsite printre animale. În cazuri mai rare ele sunt transmisibile de la animale la oameni, conform cercetătorilor. Până acum, ei nu au putut determina de la ce animal a apărut Covid-19, însă studiile anterioare sugerează că MERS a fost un coronavirus transmis de la cămilă la om, iar în privinţa SARS, suspiciunile au fost că zibetele au fost responsabile pentru epidemie.

Despre aceste coronavirusuri umane, SARS şi MERS, s-a confirmat că persistă pe multe tipuri de suprafeţe, inclusiv pe metal, sticlă sau plastic, timp de cel puţin 9 zile dacă acea suprafaţă nu a fost dezinfectată.

Pe de altă parte, din informaţiile de până acum, coronavirusurile nu sunt foarte rezistente pe suprafeţe, principalul mod prin care ele se răspândesc fiind contactul cu material biologic infectat – din strănut sau tuse de la o persoană infectată.

Gripa, categorii de risc

Gripa, periculoasă pentru vârstnici, bolnavi cronici și cei cu imunitate scăzută. Simptomele gripei sunt mai severe decât cele ale răcelii comune. Au un debut brusc și evoluție rapidă. Gripa poate fi fatală în cazul persoanelor vârstnice și celor cu boli cronice sau cu un sistem imunitar slăbit. Majoritatea persoanelor se vindecă în 1-2 săptămâni.

  • Febra peste 39° C;
  • Frisoane;
  • Dureri de cap și gât;
  • Dureri musculare și articulare;
  • Tuse seacă;
  • Nas înfundat sau rinoree;
  • Senzație de oboseală extremă (astenie);
  • Stare generală alterată;
  • Simptomele digestive, precum lipsa apetitului, greață, vomă sau diaree, sunt mai frecvent întâlnite la copii decât la adulți.
Complex imun -activ unic

Spre deosebire de alte imunostimulante, ce conțin un singur extract de planta, în Esberitox®N Tablete acționează trei plante medicinale dovedite ca eficiente și active pe sistemul imunitar, Baptisia, Echinacea, Thuja. Acestea acționează asupra sistemului imunitar pe trei căi diferite. Astfel virusurile sunt combătute mai repede si mai eficient. Este dovedit clinic că durata bolii se scurtează cu trei zile.

Se recomandă pentru copiii și contactii copiilor (mai ales bunici) cu boli contagioase sau bacteriene. În cazul infecțiilor bacteriene ca adjuvant al tratamentului cu antibiotic.

Asociere recomandata!

În cazul infecțiilor virale, de la primele semne ale bolii, asociat cu Spray Antiviral

Spray-ul ANTIVIRAL conține o combinație de extracte naturale din scoarță de stejar (Quercus cortex) și rădăcină de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra). Aceasta din urmă calmează iritația mucoasei bucale și ajută la regenerarea acesteia. Scoarța de stejar are un efect antiinflamator, astringent și antiviral. În timp ce rădăcina de lemn dulce inhibă aderența virală și pătrungerea în celule. Se recomandă pentru toată familia în perioadele de epidemie sau în cure de imunizare înaintea sezonului  răcelilor și gripelor.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro