Ce tip de sindrom premenstrual ai?
Atitudinea față de propriul corp și față de menstruație pare să joace, de asemenea, un rol în dezvoltarea și, în special, în severitatea simptomelor sindromului premenstrual. Experiența arată că femeile cu așteptări negative suferă de fapt de simptome mai severe. Deoarece chiar și așteptarea de a avea disconfort și durere le poate provoca.
În plus, există, în mod evident, și legături cu educația și abordarea sexualității în casa părintească: femeile în a căror casă părintească întrebările despre sexualitate erau tabu sunt mai susceptibile de a avea probleme cu sindromul premenstrual mai târziu.
În ce tip de sindrom premenstrual te încadrezi?
În ciuda simptomelor diverse ale sindromului premenstrual, care pot apărea, de asemenea, într-o mare varietate de combinații, există anumite simptome cheie care apar din nou și din nou și în funcție de care medicii disting patru tipuri diferite de sindrom premenstrual.
Simptomele principale ale tipului de sindrom premenstrual
• Tipul A
o (A vine de la „Anxietate”) Schimbările de dispoziție și sentimentele de anxietate sunt în prim-plan în cazul acestui tip.
• Tipul C
o (C vine de la „Craving” = poftă) Se caracterizează prin simptome precum pofte, apetit crescut, oboseală sau dureri de cap.
• Tipul D
o (D vine de la „depression” = supărare) Principalele simptome ale acestui tip sunt depresia, plânsul și insomnia.
• Tipul H
o (H vine de la „Hyperhydration” = hiperhidratare = retenție de apă) Simptomele definitorii sunt retenția de apă, creșterea în greutate și sensibilitatea sânilor. Privirea de ansamblu de mai sus răspunde la întrebarea în ce tip de sindrom premenstrual te încadrezi.