Utile

Trusa de vacanţă! Protejaţi-vă familia şi vacanţa!

De ce trebuie să avem o trusa de vacanţă pentru urgenţe? Pentru că o banală răceală, sau roşu în gât, o enteroviroză sau o rinită alergică, cistita sau insomnia, ne pot strica distracţia şi timpul petrecut cu familia pe care l-am planificat şi l-am aşteptat tot anul.

Infecțiile respiratorii sau enteroviroyele sunt frecvent întâlnite în rândul copiilor și nu de puține ori apar exact când trebuie să plecați sau sunteți deja în vacanță. În fine, un motiv serios ca toți membrii familiei să fie în carantină și să nu se poată bucura de distracţie.

Și pentru că nu de fiecare dată putem avea medicul cu noi, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre cele mai frecvente afecțiuni. Şi ce puteți face pentru a le preveni sau scurta durata și ușură simptomele.

Care sunt semnele unei infecții respiratorii?

În această perioadă infecţiile virale sunt foarte frecvente. Infecțiile acute respiratorii aeriene superioare – aceasta înseamnă nas, gât, laringe și trahee şi sunt destul de frecvente chiar şi vara. Pentru că este anotimpul îngheţatei , al aerului condiţionat şi al bălăcelii în apă. Iar copiii sunt cei mai expuşi. Şi nu numai ei.

Simptomele variază de la un copil la altul: în infecțiile de căi respiratorii superioare, inițial copilului i se înfundă nasul, apoi încep să curgă secreții apoase, care uneori se transformă în secreții purulente. Poate să apară tusea și febra. Copii mai mari pot acuza dureri în gât sau dureri de cap.

Copilul respiră pe gură, sforăie în timpul somnului, uneori prezintă un “ hârâit” (când este încărcat de secreții ) și poate acuza dureri de urechi. Sugarii pot fi agitați și pot plânge mai mult decât de obicei. Simptomele pot persista o săptămână, uneori chiar mai mult.

Și nu uitați!

Dacă infecția respiratorie s-a instalat, trebuie mai întăi să lăsăm organismul să lupte împotriva infecției  să îl ajutăm doar cu produse naturiste. Tratamentul cu antibiotic nu doar că nu rezolva nimic dacă este vorba despre o infecție virală, dar duce și la creșterea rezistentei germenilor la antibioticul respectiv.

Amigdalita sau roșul în gât reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni întâlnite la copii. Amigdalele se pot inflama din cauza unei infecții virale sau bacteriene. Simptomele sunt: dureri puternice de gât, durere la înghițire,  amigdale roșii cu puncte albe, sensibilitate a ganglionilor limfatici la nivelul gâtului, febra ridicată, voce răgușită, dureri de cap, congestie nazală, dureri abdominale.

Laringita este produsă de inflamația, iritarea sau folosirea excesivă a corzilor vocale, infecțiile tractului respirator superior, în special viroza respiratorie (răceală) sau gripa, alergiile, expunerea la substanțe iritante, cum ar fi fumul de țigară.

Rinita alergica (adesea supranumita „febra fanului”) este o reactie exagerata a sistemului imunitar la particulele inspirate din aer. Aceasta reactie exagerata cauzeaza inflamatie si simptome care afecteaza in principal nasul, dar si ochii, urechile, gatul si gura. Si este in principal o o afectiune estivala – din cauza ambroziei – sau de primavara cand apare polenul la flori.,Dar alergiile, mai ales la cei mici pot sa apara, şi la acarienii prezenti in mediul inconjurator sau la anumite substante chimice, cum ar fi deodorantele de interior.

Faringita cu cauză virală, se manifestă că o inflamație a gâtului, amigdalelor, nasului, urechii medii, cu febră foarte mare 39-40 grade (mai puțin sugarii până în 3 luni care au sistemul imunitar slab și nu prea fac febra), nas înfundat, strănut, stare de agitație, posibile vărsături, diaree.

Enterovirozele sunt foarte contagioase

Și dacă tot s-a vorbit despre stările febrile la copii în perioada verii, este bine să știți că de obicei, enterovirozele sunt cunoscute ca boli cu stări febrile nespecifice.

În general, copiii cu enteroviroza au febră și se simt rău aproximativ 3 zile. Uneori au febră mai multe zile, apoi se simt bine, iar după aceea au din nou febră. Iar uneori febra este destul de mare. Adesea febra este asociată cu scaune moi, cu dureri de burtă, dureri în gât, dureri de cap, crampe musculare, vărsături, însă de multe ori singurul simptom este febra și nimic mai mult. Și, cel mai important, enterovirozele sunt contagioase. Enterovirusurile trec foarte repede din materiile fecale pe piele și apoi în gură. De asemenea, pot fi răspândite prin respirație și, pentru că supraviețuiesc foarte mult, prin obiecte contaminate.

Atenţie!

În ceea ce privește tratamentul, e bine de știut însă că antibioticele nu sunt eficiente în tratarea enterovirozelor și a virozelor în general.

Cistita, vara este sezonul ei

Cistitele sunt, pe cât de periculoase, pe atât de chinuitoare. Cauzate în general de bacterii de tipul E. coli sau stafilococilor, streptococilor, ele provoacă dureri şi usturimi la urinare, dureri abdominale, febră. Vara este, din păcate, „sezonul” acestor infecții. Potrivit statisticilor, pe timpul verii crește numărul infecțiilor urinare, în special la femeile tinere, sub 44 de ani. Vestimentația mai lejeră, apa rece din bazinul de înot, orele petrecute într-un costum de baie umed, dar și deshidratarea, toate acestea favorizează apariția cistitei.

Alți factori favorizanți sunt imunitatea scăzută, consumul insuficient de lichide, anumite metode contraceptive, nerespectarea regulilor de igienă, dar și rezistența la antibiotice, litiaza renală sau lipsa estrogenilor din perioada menopauzei. Cistita poate apărea și în cazul unor vaginite netratate, a unei constipații cronice.

Soluţia este în puterea plantelor

Pentru toate aceste afecțiuni, există remedii naturale, fitoterapeutice, testate clinic și aprobate, pe care medicii germani le folosesc ca tratament de primă intenție în toate aceste cazuri.

Vedeţi mai multe despre tabletele masticabile de ESBERITOX și complexul imun-activ unic din plante, pentru că orice infecție virală se instalează pe fondul unei imunități mai slabe.

Pentru problemele digestive Plantamed recomandă COMPLIFORA, pentru sugari, copii și adulți: o combinație unică ce conține doi lactobacili și culturi vii de levuri. Inovația Compliflora constă în conținutul celor două tulpini de lactobacili – unul acționează în intestinul subțire și celălalt în intestinul gros – și este conform cu toate ghidurile europene de pediatrie.

SPRAY ANTIVIRAL cu quercetină şi glicirizină, din extract din lemn dulce şi coajă de stejar blochează pătrunderea virusurilor încă de la poarta de intrare în organism.

NARIVENT recomandat pentru rinitele alergice, inclusiv la copii, iar GRIPSTOP recomandat pentru nasul înfundat inclusiv la gravide şi bebeluşi.

CYSTINOL cu strugurii ursului singurul medicament din plante cu efect demonstrat pe E. coli, Pseudomonas, Staphilococ, are efect antibacterian, antiinflamator și analgezic dovedit. Ameliorează rapid și eficient simptomele în maxim 3 ore de la administrare.

Iar pentru zile fără nervi şi agitaţie, pentru un somn liniştit medicii germani recomandă SEDACUR. Nu determină dependență, somnolență în timpul zilei, nu interacționează cu alcoolul sau alte medicamente.

Într-un cuvânt TRUSA de VACANȚĂ  vă poate salva concediul!

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici farmaciile3f.ro (Produsul #Rinogermina se găsește exclusiv în farmacii, neputand fi livrat prin curier din cauza condițiilor de păstrare)