Utile

Fericirea stimulează sistemul imunitar

De-a lungul timpului, cercetătorii au observat că fericirea, bunăstarea emoțională și un psihic pozitiv au un impact mare asupra stării generale de sănătate.

Studii specializate au arătat că oamenii care tind să se bucure de viață, au o condiție fizică mult mai bună decât cei care aleg să nu o facă. Explicația? Atunci când suntem fericiți, organismul nostru secretă anumiți hormoni care sunt responsabili de starea de fericire și, cu ajutorul lor corpul nostru se vindecă mai repede și își păstrează starea de sănătate mai mult timp. La baza fericirii stau reacțiile chimice din creier.

Dopamina mediază transferul emoțiilor pozitive și este în strânsă legătură cu sentimentul de fericire care apare atunci când avem o reușită.

Oxitocina este în legătură cu fericirea care apare atunci când suntem îndrăgostiți sau când ne alintăm copilul sau animalul de companie. Oxitocina inhibă amigdala de la care provine teamă, neliniștea, grijile care declanșeză reacția de tipul „luptă sau fugi”. Un efect al reacțiilor de tipul „luptă sau fugi” este scăderea sistemului imunitar.

Endorfinele sunt eliberate de corp pentru a estompa durerea, anxietatea sau pentru a uita sau a trece mai ușor peste experiențele traumatizante. Ele ne ajută să ne relaxăm și favorizează și ele procesul de însănătoșire și întărire a sistemului imunitar.

Serotonina este responsabilă de îmbunătățirea stării de spirit, de creșterea încrederii.

Reducerea riscurilor unor boli

Oamenii fericiţi au inima şi arterele mai tinere, iar vârsta lor reală este mai mică decât cea din buletin. Aceştia îşi revin mai repede după operaţii, au tensiunea mai scăzută şi au o speranţă de viaţă mai mare decât cei nefericiţi. De asemenea, ei au sistemul imunitar mai puternic, iar atunci când fac viroze, simptomele lor sunt mai uşoare.

Un studiu publicat in jurnalele Asociației Americane a Sănătății Inimii arată că oamenii diagnosticați cu boli cardiace, dar cu o atitudine pozitivă față de viată, și-au redus semnificativ șansele de a-și pierde viața în primii 5 ani de la depistarea afecțiunii de care suferă. Cardiacii fericiți au fost, totodată, mai deschiși inițiativei de a face mișcare în mod regulat, o condiție obligatorie pentru menajarea stării de sănătate.

Martin Selignam, profesor la Universitatea din Pennsylvania a demonstrat că simplul obicei de a fi recunoscător față de cei din jur, poate atrage după sine, beneficii extraordinare: risc redus de boli cardiace, risc scăzut de anxietate și depresie, relații armonioase cu cei din jur și un somn liniștit.

De unde concluzia! Stările de fericire, mulțumire, împăcare, iertare, acceptare, plăcere, bucurie, relaxare, întăresc sistemul imunitar.

La fel și complexul natural activ unic din Esberitox®N, care crește capacitatea de apărare a organismului într-un mod natural și rapid. Baptisia, Echinacea, Thuja: Esberitox®N Tablete activează capacitatea de apărare a organismului pe 3 căi.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro