Utile

Erupție pe mucoasa bucală. Un simptom al noului coronavirus?

„Un enantem este o erupție cutanată [pete mici] pe membranele mucoaselor”, a explicat dr. Michele Green, care practică la Lenox Hill Hospital din New York. „Este foarte frecvent la pacienții cu infecții virale, cum ar fi varicela șau boala mână-gură-picior. Și nu numai. Este un simpom destul de comun pentru multe erupții virale.”

În timp ce erupțiile pe piele au fost mult timp legate de COVID-19, medicii din Spania raportează că în unele cazuri apar și erupții pe interiorul gurii. Noul studiu spaniol a fost publicat pe 15 iulie în revista de dermatologie JAMA. Cât de răspândit este acest simptom a bolii provocate de noul coronavirus este încă o necunoscută, deoarece „din cauza problemelor de siguranță, mulți pacienți suspectați sau confirmați cu COVID-19 nu le-a fost examinată cavitatea orală”, a menționat grupul condus de Dr Jimenez-Cauhe.

Ce este ENANTEMUL?

ENANTEMUL este o erupție mai mult sau mai puțin întinsă, care apare pe o mucoasă (în special pe mucoasa bucală sau faringiană) în cursul unor boli eruptive și este frecvent asociat cu un exantem cutanat. Ca exemplu sunt petele Koplik pe mucoasa bucală, caracteristice rujeolei.

Afecțiuni în care se întâlnește enantemul:

Rujeolă – petele Koplik

Rubeolă – petele Forschheimer

Scarlatină

Toxoplasmoză

Varicelă

Variolă

HIV

Primo-infecție tuberculoasă

 

Sprayul Antiviral conține o combinație de extracte naturale din scoarță de stejar și rădăcină de lemn dulce care calmează iritația mucoasei bucale și ajută la regenerarea acesteia. Scoarța de stejar are un efect antiinflamator, astringent și antiviral, în timp ce rădăcina de lemn dulce inhibă aderența virală. În plus, dexpanthenolul din compoziția spray-ului stimulează cicatrizarea și vindecarea mucoasei bucale, astfel durerea este calmata iar pacientul se poate alimenta.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro