Utile

Pentru burtici si mamici

Colici la bebelusi, diaree, enterocolite sau enteroviroze la copii (mai mici sau mai mari, dupa caz) sunt tot atatea motive de ingrijorare si stres pentru parinti. Desi nu sunt boli grave, neglijarea lor sau tratarea necorespunzatoare pot duce la complicatii deloc de neglijat.

Copilul mic

În primele luni de viață, sistemul digestiv al bebelușului este extrem de sensibil, iar problemele digestive pot apărea foarte ușor. Toți părinții se confruntă la un moment dat cu o problemă de digestie a celui mic, mai ales în primele trei luni, când apar colicii, și după vârsta de șase luni, când începe diversificarea, introducerea hranei solide în alimentația celui mic. Un bebeluș cu dureri de stomac va fi agitat, va plânge și, în multe cazuri, va refuza să mai mănânce.

Copilul in colectivitate

Odata ce copilul creste, gastroenterita va deveni una dintre bolile cele mai frecvente cu care parintii vor avea de luptat. Gastroenterita este o afectiune care poate avea mai multe cauze, printre cele mai frecvente numarandu-se virusurile si bacteriile.
Virusurile si bacteriile sunt extrem de contagioase si sunt raspandite in special prin aer, apa sau mancare contaminata. De asemenea, igiena necorespunzatoare a mainilor este responsabila pentru aparitia infectiei. Cel mai mare risc apare atunci cand mainile nu sunt spalate corespunzator dupa folosirea toaletei sau schimbarea scutecului unui bebelus.

De aceea, o floră intestinală sănătoasă și echilibrată este esențială pentru menținerea și îmbunătățirea imunității. Deoarece peste 70% din imunitatea naturală a organismului se află la nivelul florei intestinale. Astfel, menţinerea sau refacerea florei intestinale are o importanţă covârşitoare asupra sănătăţii. De aceea administrarea de prebiotice, probiotice sau cel mai bine de simbiotice (asocierea dintre prebiotice şi probiotice) este foarte importantă, dacă se tinde spre o viaţă sănătoasă.

Probiotice si prebiotice

Probioticele sunt bacteriile „bune”, care au capacitatea de a menține și de a restabili echilibrul florei intestinale și de a susține sistemul imun. Acestea favorizează echilibrul florei intestinale și îmbunătățesc activitatea barierei intestinale contra agenților patogeni externi. Totodată, probioticele stimulează sistemul imunitar în lupta contra infecțiilor de sezon.
Cum le arata si numele, prebiotice sunt produse care contin substante ce favorizeaza dezvoltarea unor bacterii „prietenoase” in intestin. Prebioticele sunt substanțe nedigerabile care reprezintă un nutrient al probioticelor și favorizează dezvoltarea bacteriilor benefice (bifidobacterii și lactobacili), ceea ce determină un efect inhibitor asupra dezvoltării bacteriilor patogene, prevenind infecțiile.
Daca actiunea probioticelor este evidenta in general doar pe durata de timp in care sunt administrate, prebioticele trebuie privite ca un fel de „material” de intretinere al florei sanatoase pe care o detinem deja si ca un „material” de selectie al microorganismelor de care avem nevoie.

De aceea pentru tratarea colicilor si diaereei la bebelusi, si nu numai, precum si ca adjuvant in tratarea gastroeteritelor, Plantamed recomanda remedii fitoterapeutice standardizate, sigure si eficiente, bazate pe dovezi stiintifice si dovedite clinic pe loturi mari de pacienti.

Pentru problemele digestive Plantamed recomanda COMPLIFORA, pentru sugari, copii si adulti, o combinatie unica ce contine doi lactobacili si culturi vii de levuri.
Inovatia Compliflora consta in continutul celor doua tulpini de lactobacili – unul actioneaza in intestinul subtire si celalalt in intestinul gros – si este conform cu toate ghidurile europene de pediatrie.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro