Ce trebuie sa contina trusa de urgenta de sarbatori
De ce trebuie sa avem o trusa de urgenta de sarbatori? Odata cu sezonul rece, infectiile respiratorii sunt frecvent intalnite in randul copiilor si nu de putine ori apar exact cand trebuie sa plecati sau sunteti deja in vacanta. In fine, un motiv serios ca toti membrii familiei sa fie in carantina si sa nu se poata bucura de vacanta de iarna.
Si pentru ca nu de fiecare data putem avea medicul cu noi, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre cele mai frecvente afectiuni. si ce puteti face pentru a le preveni sau scurta durata si usura simptomele.
În sezonul rece, infecţiile virale sunt foarte frecvente. Infectiile acute respiratorii sunt de doua feluri: de cai aeriene superioare – aceasta inseamna nas, gat, laringe si trahee, si de cai aeriene inferioare, adica bronsiolite si pneumonii. Aici vom vorbi doar despre prima categorie, ce-a dea doua necesitand prezentarea de urgenta la medic.
Si nu uitati! Daca infectia respiratorie s-a instalat, trebuie mai intai sa lasam organismul sa lupte impotriva infectiei sa il ajutam doar cu produse naturiste. Tratamentul cu antibiotic nu doar ca nu rezolva nimic daca este vorba despre o infectie virala, dar duce si la cresterea rezistentei germenilor care la antibioticul respectiv.
Care sunt semnele unei infectii respiratorii?
Simptomele variaza de la un copil la altul: in infectiile de cai respiratorii superioare, initial copilului i se infunda nasul, apoi incep sa curga secretii apoase, care uneori se transforma in secretii purulente. Poate sa apara tusea si febra. Copii mai mari pot acuza dureri in gat sau dureri de cap.
Copilul respira pe gura, sforaie in timpul somnului, uneori prezinta un “ harait” (cand este incarcat de secretii ) si poate acuza dureri de urechi. Sugarii pot fi agitati si pot plange mai mult decat de obicei. Simptomele pot persista o saptamana, uneori chiar mai mult.
Afectiuni ale cailor respiratorii superioare.
Amigdalita sau gatul rosu reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni intalnite la copii. Amigdalele se pot inflama datorita unei infectii virale sau bacteriene. Simptomele sunt: dureri puternice de gat, durere la inghitire, amigdale rosii cu puncte albe, sensibilitate a ganglionilor limfatici la nivelul gatului, febra ridicata, voce ragusita, dureri de cap, congestie nazala, dureri abdominale.
Laringita este produsa de inflamatia, iritarea sau folosirea excesiva a corzilor vocale ce apartin laringelui. Cauzele care determina laringita sunt: infectiile tractului respirator superior, in special viroza respiratorie (raceala) sau gripa, folosirea excesiva a corzilor vocale, alergiile, expunerea la substante iritante, cum ar fi fumul de tigara.
Rinita alergica (adesea supranumita „febra fanului”) este o reactie exagerata a sistemului imunitar la particulele inspirate din aer. Sistemul imunitar incepe sa lupte impotriva substantelor care in mod normal nu sunt nocive, cum ar fi acarienii si polenul (alergeni), ca si cand acestea ar incepe sa atace organismul. Aceasta reactie exagerata cauzeaza inflamatie si simptome care afecteaza in principal nasul, dar si ochii, urechile, gatul si gura. Si nu este doar o afectiune estivala sau de primavara cand apare polenul la flori, asa cum se crede de obicei, ci alergiile mai ales la cei mici pot sa apara, la acarienii prezenti in mediul inconjurator sau la anumite substante chimice, cum ar fi deodorantele de interior.
Faringita cu cauza virala, se manifesta ca o inflamatie a gatului, amigdalelor, nasului, urechii medii, cu febra foarte mare 39-40 grade (mai putin sugarii pana in 3 luni care au sistemul imunitar slab si nu prea fac febra), nas infundat, stranut, stare de agitatie, posibile varsaturi, diaree.
Sinuzita, sau infectia sinusala, consta intr-o reactie inflamatorie a sinusurilor si meaturilor nazale (orificii la nivelul vestibulului nazal ce comunica cu sinusurile), care provoaca cefalee (durere de cap) sau presiune la nivelul ochilor, nasului, regiunea obrajilor sau la nivelul unei parti a regiunii cefalice, tuse, febra, respiratie urat mirositoare si congestie nazala cu secretii nazale dense si abundente. Sinuzita poate fi acuta (debut brusc) sau cronica (tipul cel mai comun, cu debut insidios).
Pentru toate aceste afectiuni, exista remedii naturale, fitoterapeutice, testate clinic si aprobate, pe care medicii germani le folosesc ca tratament de prima intentie in toate aceste cazuri.
Vedeti mai mult despre cum actioneaza puterea plantelor din Esberitox asupra sistemului imunitar, a celor din Sprayul Antiviral pentru a bloca patrunderea virusurilor inca de la poarta de intrare in organism, din Sinutox pentru sinuzita sau Sedacur pentru calmarea starilor de agitatie, cum puteti folosi GripStop picaturi si pentru bebelusi si lauze sau Rinopanteina spray pentru a ameliora simptomele alergiei.
Intr-un cuvant o TRUSA care va poate salva VACANTA!
Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro (Produsul #Rinogermina se gaseste exclusiv in farmacii, neputand fi livrat prin curier din cauza conditiilor de pastrare)