Utile

Alergiile respiratorii, simptome şi soluţii

 

Sezonul alergiilor respiratorii este perioada în care oamenii care suferă de alergii experimentează simptomele lor cele mai intense. Alergiile respiratorii pot fi cauzate de polenul plantelor, de mucegaiurile din aer sau de alți alergeni din mediul înconjurător.

În funcție de regiunea în care locuiți, sezonul alergiilor respiratorii poate varia în timp. De obicei, în regiunile temperate, alergiile la polen sunt cele mai frecvente în timpul primăverii și verii, când multe plante înfloresc și eliberează polen în aer.

Simptomele alergiilor respiratorii pot include strănut, secreții nazale apoase sau congestie nazală, ochi înroșiți și apoși, mâncărime în gât sau în urechi și, în unele cazuri, dificultăți respiratorii sau tuse. Aceste simptome pot varia în intensitate și pot provoca disconfort semnificativ în viața de zi cu zi a persoanelor afectate.

Pentru a reduce simptomele alergii respiratorii, puteți încerca următoarele:

Evitați expunerea la alergeni: Stați în interior în zilele uscate și vântoase și țineți ferestrele închise pentru a reduce intrarea polenului în casă. Folosiți un filtru de aer în sistemul de încălzire sau de climatizare pentru a reduce alergenii din aerul interior.

Monitorizați prognoza polenului: Urmați informațiile despre concentrația de polen din zona dumneavoastră și încercați să evitați activitățile în aer liber în momentele în care concentrația este cea mai mare.

Folosiți medicamente antialergice: Există numeroase medicamente disponibile fără prescripție medicală, cum ar fi antihistaminicele, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor respiratorii. În cazuri mai severe, medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente mai puternice.

Consultați un specialist: Dacă simptomele dumneavoastră sunt persistente sau severe și afectează în mod semnificativ calitatea vieții, este recomandat să consultați un specialist în alergii și imunologie pentru evaluare și tratament adecvat.

Rinita alergică este o maladie a mucoasei nazale, determinată de imunoglobulina E (IgE), un anticorp produs de sistemul imunitar al organismului uman, ce are valori crescute peste valoarea normală, în condițiile expunerii la factori alergeni.

Rinita poate fi clasificată:

  • Rinită alergică intermitentă sau de sezon, care se manifestă ocazional, mai puțin de 4 săptămâni sau de 4 zile pe săptămână.
  • Rinita alergică persistentă, caz în care simptomele persistă și boala este de lungă durată, cronică, perenă.
  • Rinita infecțioasă este indusă de bacterii, viruși sau fungi.
  • Rinita nonalergică, în care nu sunt implicate mecanisme autoimune, cum ar fi rinita vasomotorie, cauzată de disfuncții vasculare sau neuronale ale mucoasei nazale.
  • Rinita medicamentoasă, indusă de anumite medicamente, cum ar fi decongestive, aspirină.
  • Rinita hormonalăpoate să apară în perioada pubertății, a gravidității sau în dereglări endocrine.

Dacă observaţi unele dintre simptome și vreţi să știţi dacă sunt motive de îngrijorare, există și alte simptome ce vă pot face să suspectaţi această afecțiune:

  • ochii par mereu încercănați, cu aspect de conjunctivită,
  • cută nazală transversă, ca urmare a atingerii dese a nasului și
  • fața specifică alergicului, cu ocluzie greșită și respirația de tip oral (cu gura deschisă).

Complicaţiile rinitei alergice

În majoritatea cazurilor, rinitele alergice evoluează cu simptomele enumerate mai sus, rămânând doar la acest stadiu. În stadii mai avansate, la unii copii poate să apară şi sinuzita, care provoacă durere şi disconfort.

Inflamaţia şi infecţia pot favoriza apariţia sângerarilor nazale, din cauza fragilizării învelişului intern al nasului.

Copiii mici pot avea risc de apariţie a otitelor drept complicaţie a sinuzitelor, acuzând durere de ureche şi scăderea auzului.

RINOGERMINA reprezinta revoluţia în bacterioterapieşi tratează otita cu un singur puff în nas!

Recomandare natural de bine

Pentru rinita alergica3F Plantamed recomanda NARIVENT cu glicirizină (efect antiinflamator) şi manitol (efect antidematos rapid): reduce edemul, congestia nazala si alte simptome semnificative în cazul rinitei alergice.

În urma studiilor facute pe un eşantion de pacienţi cu vârstă pediatrică (vârsta medie 9,6 ani) cu diagnostic de rinită alergică intermitentă sau persistentă, care au folosit Narivent timp de 4 săptămâni, s-a dovedit că Narivent are rezultate comparabile cu corticosteroidul nazal, dar cu un profil de siguranţă mai ridicat.

Pentru rinoreea din rinită alergică, sau pentru nasul înfundat în caz de răceală sau gripă pentru a evita folosirea vasoconstrictoarelor folosiți GripStop,  picături care reepitelizeaza și hidratează mucoasa nazală și au și un  efect antiinflamator.

GripSTOP poate fi administrat pe perioada lungă, fără efecte secundare.
Foarte important e că se poate folosi și de către gravide; ele au nasul înfundat în mod fiziologic, din cauza hormonilor, și au tendința crescută la sângerare. Gravidele sau mamele care alăptează nu pot folosi picături decongestionante, dar pot folosi fără probleme GRIPSTOP spray nazal.

Rinopanteina, sub formă de spray sau unguent este un remediu de neînlocuit în rinita alergică și medicamentoasă, pentru proprietățile sale de a reface integritatea structurală și funcțională a mucoasei nazale afectate de folosirea picăturilor vasoconstrictoare.

Produsele noastre le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici farmaciile3f.ro (Produsul #Rinogermina se gaseste exclusiv in farmacii, neputand fi livrat prin curier din cauza conditiilor de pastrare)